Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι φερόμενοι δολοφόνοι του Κύπριου επιχειρηματία
NewsroomΣτην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης οδηγούνται οι δύο 28χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν σε εκτέλεση ισάριθμων ευρωπαϊκών ενταλμάτων για τη δολοφονία του 49χρονου Κύπριου επιχειρηματία, στη Λεμεσό.
Όπως αναφέρει το απε-μπε, οι κυπριακές Αρχές ζητούν την έκδοσή τους, καθώς τους κατηγορούν για «φόνο εκ προμελέτης». Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, οι δύο 28χρονοι ομογενείς από τη Γεωργία, ξαδέλφια μεταξύ τους, φέρονται ως φυσικοί δράστες της δολοφονίας, που διαπράχθηκε στις 17 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διέμεναν μόνιμα στην Κύπρο και μετά το έγκλημα διέφυγαν από εκεί, ταξιδεύοντας στη Θεσσαλονίκη, όπου ζουν συγγενικά τους πρόσωπα. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το προηγούμενο 24ωρο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.
Από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες που συνδέονται με το αίτημα των Κυπρίων για την έκδοσή τους. Εφόσον οι εκζητούμενοι δεν συναινέσουν στην έκδοσή τους, αναμένεται να συγκληθεί το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αποφανθεί για το κυπριακό αίτημα.
- «Πνίγεται» στα πλαστικά η Ελλάδα που ψηφίζει νόμους αλλά δεν τους εφαρμόζει - Η στρατηγική του WWF για τη ρύπανση
- Στη δίνη της οικονομικής ανισότητας: Πώς το χρηματιστηριακό «ράλι» βαθαίνει το χάσμα του πλούτου
- Τα σενάρια αποστασίας στο ΠΑΣΟΚ, η παγωνιά στο Μαξίμου για Αβραμόπουλο και το ευρωπαϊκό πάρτι των servicers
- Γιατί ο Μητσοτάκης μιλά για τη «σιωπηλή πλειοψηφία»: Σε ποιους απευθύνεται