Πώς δρούσε το κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία: Τα χλιδάτα πάρτι και οι ταρίφες 10.000 ευρώ
NewsroomΟι ελληνικές Αρχές εξάρθρωσαν κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες μέσω χλιδάτων πάρτι-βιτρίνα σε πολυτελή σκάφη ενώ συνελήφθη και ο φερόμενος αρχηγός.
Η σύλληψη έγινε από στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Πώς έφτασαν οι Αρχές στον 37χρονο Σύρο
Ο 37χρονος άνδρας, καταζητούνταν και από τις γερμανικές αρχές και φέρεται να ηγούνταν ενός διεθνούς κυκλώματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά των Κυκλάδων, κυρίως τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Το κόστος για κάθε μεταφορά έφτανε τα 10.000 ευρώ το άτομο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για να αποφύγει τον εντοπισμό φρόντιζε κάθε μεταφορά να μοιάζει με εκδρομή πλουσίων τουριστών, παριστάνοντας πως κάνουν χλιδάτα πάρτι για να μην γίνουν αντιληπτοί. Τα σκάφη που χρησιμοποιούσε ήταν υψηλής ταχύτητας και πάντα πολυτελή όπου στις καμπίνες κρύβονταν οι μετανάστες.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Την 01/11/2025 στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό υπήκοο Συρίας με σουηδικό διαβατήριο για τον οποίο είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως και αναζητούταν. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατ΄ οίκον έρευνα από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, όπου κατασχέθηκαν μέσα αποθήκευσης δεδομένων.
Ο ανωτέρω αλλοδαπός εμπλέκεται στην οργάνωση παράνομων μεταφορών μεταναστών από τις τουρκικές ακτές σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ακολούθως στην μεταφορά αυτών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελώντας μάλιστα αρχηγικό μέλος του εν λόγω κυκλώματος. Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών/ Τμήμα Εκτέλεσης Ποινών, όπου κρίθηκε προφυλακιστέος.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε κατόπιν επιστάμενων ερευνών, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε στενή συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.). Η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. σε συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και την Λιμενική Αρχή Πειραιά, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή και έτερων ατόμων στην εν λόγω υπόθεση, όπως επίσης και την συνεργασία με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.
- Έγραψε ιστορία η αποστολή Artemis II: Οδικός χάρτης του πιο φιλόδοξου σχεδίου της NASA και τι προοπτικές «ανοίγει»
- Δημήτρης Μελάς στο OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπήρχαν βουλευτές οι οποίοι ήταν πιεστικοί για τα αιτήματά τους
- Νέα «τορπίλη» Τραμπ προς Ιράν: «Μπορούμε να το τσακίσουμε μέσα σε μια νύχτα - Αυτή ίσως να είναι η αυριανή»
- Fuel Pass 2026: Ανατροπή στον τρόπο υποβολής των αιτήσεων μετά το «μαύρο» - Τι ισχύει πια με το ΑΦΜ