Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης πάνω από 100 μεταναστών νότια της Κρήτης
NewsroomΤρία περιστατικά εντοπισμού και διάσωσης αλλοδαπών καταγράφτηκαν σε μερικές ώρες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης υπό συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).
Τρεις επιχειρήσεις μέσα σε μερικές ώρες
Φορτηγό πλοίο υπό σημαία Τουρκίας εντόπισε και περισυνέλεξε 30 αλλοδαπούς που επέβαιναν σε μικρή λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 35 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.
Κατόπιν πλοίο υπό σημαία Γερμανίας ειδοποίησε τις αρχές για λέμβο που μετέφερε 35 αλλοδαπούς περίπου 45 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων. Και σε αυτή την περίπτωση η επιχείρηση εξελίχθηκε ομαλά, με τους διασωθέντες να μεταφέρονται στο ίδιο λιμάνι.
Ακολούθησε τρίτη επιχείρηση, όταν ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής περισυνέλεξε 42 ανθρώπους από λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 14 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Καλών Λιμένων. Όλοι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν επίσης στο λιμάνι αυτό.
- Meteo: Το καλοκαίρι του 2026 ήταν το 6ο θερμότερο στην Ελλάδα από το 1960
- Φωτιά σε δάσος στην Εύβοια: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς - 112 για εκκένωση της Τριάδας
- Αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Καβάλα - Ζημιά σε έλικα κατά την κατάσβεση
- ΕΟΦ: Εντοπίστηκε φυτικό μέλι με φαρμακευτικές ουσίες για αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας