Ελλάδα|16.05.2019 12:38

Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να απαλλαγεί για το πλαστό πτυχίο η καθαρίστρια

Σοφία Σπίγγου

Την απαλλαγή της Δήμητρας Τσιαντάκη, της καθαρίστριας από το Βόλο που είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για ένα πλαστό απολυτήριο Δημοτικού, πρότεινε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή, προς την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την αναίρεση της εφετειακής απόφασης, με την οποία καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη η 53χρονη καθαρίστρια από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας. «Δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του Δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους γι΄ αυτή την οργανική θέση. Η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά στην απάτη σε βάρος του Δημοσίου πρέπει να παραγραφεί», ανέφερε στην πρότασή της η αντιεισαγγελέας.

Η 53χρονη ήταν παρούσα κατά τη συζήτηση της υπόθεσής της στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, μαζί με την κόρη της, τον σύζυγό της και τη μητέρα της. Στο πλευρό της βρέθηκε, επίσης, η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτειά μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου», σχολίασε η ίδια μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια. «Θα τελειώσει ο Γολγοθάς της μητέρας μου. Είναι μια δύσκολη περίοδος αυτή, αλλά είμαι αισιόδοξη», ανέφερε η κόρη της 53χρονης.

Η υπόθεση είχε συζητηθεί στο Ζ´ τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Κωνσταντίνα ΚούνεβακαθαρίστριαΆρειος Πάγος