Ελλάδα|11.11.2018 09:58

Θεσσαλονίκη: Χειρόφρενο τραβούν τα απορριμματοφόρα

Τίμος Φακαλής

Δεν θα μαζεύουν τα σκουπίδια από την επόμενη Κυριακή (18/11) οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας μεταξύ άλλων για τις συνθήκες εργασίας και υγιεινής αλλά και για την μη πληρωμή νυχτερινών και εξαιρέσιμων από τον περασμένο Μάη. 

Οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης μετά από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου τους (ΣΕΔΘ) στις 08/11 ξεκινούν κινητοποιήσεις από την επόμενη Κυριακή (18/11) ζητώντας παράλληλα να τους δοθούν από τη διοίκηση του Δήμου τα μέσα ατομικής προστασίας.

Το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε παράλληλα να πραγματοποιηθούν περιοδείες στα εργοτάξια από τα μέλη του δ.σ. του σωματείου, με πρόταση προς τους συναδέλφους για αποχή 2 ημερών από εργασία την Δευτέρα 26- Τρίτη 27 Νοέμβρη ή Δευτέρα 3-Τρίτη 4 Δεκέμβρη. 

«Χρειάζεται να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της διοίκησης Μπουτάρη που ακολουθεί πιστά την πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταπατώντας δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων. 

«Η διοίκηση Μπουτάρη θεωρεί κόστος που πρέπει να μειώσει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, δείχνοντας αδιαφορία και για τα συχνά εργατικά ατυχήματα. Παρακρατεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μέρος του μισθού εργαζομένων. Εντατικοποιεί την εργασία σε όλες τις υπηρεσίες. Η εντατικοποίηση της εργασίας είναι παράγοντας της αύξησης των εργατικών ατυχημάτων και της φθοράς της υγείας των εργαζομένων. Απαξιώνει και διαλύει με σχέδιο υπηρεσίες του δήμου», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Θεσσαλονίκηδιαμαρτυρίααπορριμματοφόρα