«Νυχτερινός Ποιμήν»: «Σαφάρι» της ΕΛΑΣ σε νυχτερινά κέντρα της Αττικής για ανήλικους
Γιάννης Ζιάκας«Σαφάρι» σε νυχτερινά κέντρα για ανήλικους πραγματοποίησαν τα ξημερώματα οι Αρχές, σε μια επιχείρηση με στόχο να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη είσοδο και παραμονή ανηλίκων σε χώρους διασκέδασης.
Η ειδική δράση, με την κωδική ονομασία «Νυχτερινός Ποιμήν», σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Ανηλίκων για την προστασία των ανήλικων από κινδύνους που σχετίζονται με το αλκοόλ, το κάπνισμα.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ομάδες Ο.Π.Κ.Ε., στελέχη της Δίωξης Εκβιαστών και αρμόδιοι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν διακριτικά αλλά στοχευμένα σε τρία γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αττικής.
Τι διαπιστώθηκε στους ελέγχους
Στο πρώτο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, γύρω στη 01:20, οι αρχές εντόπισαν δύο ανήλικους, ηλικίας 16 και 17 ετών, να βρίσκονται κανονικά στον χώρο διασκέδασης. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του προσωρινά υπεύθυνου για την είσοδο και παραμονή ανηλίκων, ενώ ελήφθη δείγμα από φιάλη βότκας για εργαστηριακό έλεγχο.
Λίγο αργότερα, περίπου στις 02:20, σε κατάστημα στο Περιστέρι βρέθηκαν πέντε ανήλικοι, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, να παραμένουν μέσα στο μαγαζί. Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης, ενώ κατασχέθηκαν δείγματα αλκοολούχων ποτών, ανάμεσά τους βότκα και ουίσκι, τα οποία θα εξεταστούν εργαστηριακά. Αντίθετα, στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σε κατάστημα στη Βουλιαγμένη, γύρω στις 00:30, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.
Οι επόμενες ενέργειες των Αρχών
Τα δείγματα αλκοόλ θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Όσο για τους ανήλικους, εντοπίστηκαν και παραδόθηκαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στους κηδεμόνες τους.
- Πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της βενζίνης στο τέλος Μαρτίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Τα ανύπαρκτα μέτρα για τη νέα ακρίβεια, τρεις δηλώσεις που δεν έκαναν Μακρόν - Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης και οι ελιγμοί του Άδωνι για τις παραιτήσεις στον ΕΟΔΥ
- Το παρασκήνιο της τριμερούς στην Κύπρο: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης - Μακρόν - Χριστοδουλίδης
- ΕΟΔΥ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι μετά τις παραιτήσεις και τις καταγγελίες για επίθεση - Οι αιχμές και η παρότρυνση