Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του – Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
NewsroomΜια σοκαριστική υπόθεση παραβατικότητας ανηλίκων στην Αμαλιάδα έφεραν στο φως οι Αρχές, καθώς ένας 14χρονος μαθητής φέρεται να εκβίαζε για λεφτά έναν 12χρονο.
Μάλιστα, 8.200 ευρώ φέρεται να απέσπασε συνολικά, απειλώντας το ανήλικο αγόρι πως θα τον χτυπήσει αν δεν του τα δώσει.
Όπως αναφέρει το patrisnews.com, το περιστατικό αποκαλύφθηκε έπειτα από εβδομάδες πίεσης που δεχόταν το παιδί, το οποίο υποχωρούσε στις απειλές του μεγαλύτερου μαθητή.
Όπως περιγράφουν αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν στις 6 Νοεμβρίου, όταν ο 12χρονος, φοβούμενος τις συνέπειες, άρχισε να παίρνει κρυφά χρήματα από το σπίτι του, από τις οικονομίες των γονιών του. Η κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία το παιδί εξομολογήθηκε στους γονείς του όσα αντιμετώπιζε, αποκαλύπτοντας ότι είχε ήδη παραδώσει στον 14χρονο το ποσό των 8.200 ευρώ.
Μετά την καταγγελία, οι άνδρες της ασφάλειας Ήλιδας πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 14χρονου. Εκεί βρέθηκαν σχεδόν 100 κροτίδες, μια ηλεκτρονική κονσόλα παιχνιδιών και ένα iPhone, αντικείμενα που εκτιμάται ότι αγοράστηκαν με τα χρήματα που είχε αποσπάσει από τον 12χρονο.
Ο 14χρονος συνελήφθη, ενώ στη δικογραφία συμπεριλήφθηκε και η μητέρα του, η οποία κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.
- Δούλευαν νύχτα για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους - Θρήνος για τις πέντε νεκρές γυναίκες στο εργοστάσιο «Βιολάντα»
- Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας: Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα, οι περιοχές που έχουν «Red Code»
- Εντοπίστηκε «ναρκο-υποβρύχιο» με 9 τόνους κοκαΐνης - «Η μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει στην Πορτογαλία»
- Εύα Στεφανή στο ethnos.gr: «Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι ανελέητος με τον εαυτό του και δεν επαναπαύεται ποτέ»