Ελλάδα|14.12.2025 18:57

Αθηνών - Λαμίας: Κλειστές από αύριο λωρίδες κυκλοφορίας λόγω έργων - Τι αλλάζει

Newsroom

Λόγω της εκτέλεσης εργασιών, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή στον Δήμο Ωρωπού, στο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας μεταξύ της χιλιομετρικής θέσης 50,900 και 54,100, στο ρεύμα προς Λαμία.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν από τις 15 Δεκεμβρίου 2025 έως τις 31 Ιανουαρίου 2026. Το ωράριο εφαρμογής είναι, από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 06:00 το επόμενο πρωί.

Ειδικά τις Παρασκευές, τα έργα θα εκτελούνται από τις 20:00 έως τις 06:00. Σημειώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατά την περίοδο των εορτών, από τις 23 Δεκεμβρίου 2025 έως τις 7 Ιανουαρίου 2026.

Οι ρυθμίσεις σε δύο στάδια

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν χωριστεί σε δύο διαδοχικές φάσεις: κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, θα αποκλειστεί η αριστερή και η μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας. Η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται από τη δεξιά λωρίδα και ένα τμήμα της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, προβλέπεται ο αποκλεισμός της δεξιάς και της μεσαίας λωρίδας, καθώς και ολόκληρης της Λ.Ε.Α.. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται αποκλειστικά από την αριστερή λωρίδα.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από το σημείο των εργασιών και να συμμορφώνονται με τη σήμανση του εργοταξίου, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις και πιθανά ατυχήματα.

κυκλοφοριακές ρυθμίσειςΛαμίαειδήσεις τώρα