Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά από τη Ζάκυνθο
NewsroomΣεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – σημειώθηκε ανατολικά από τη Ζάκυνθο στη 01:41 τα ξημερώματα της Τρίτης (16.12.2025).
Ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή που απέχει 89 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά του Αγίου Λέοντα στη Ζάκυνθο.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε Πάτρα και Πύργο, χωρίς να αναφερθούν τυχόν υλικές ζημιές. Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίζεται στα 8,5 χιλιόμετρα.
Το δε εστιακό βάθος εκτιμάτο στα 10 χιλιόμετρα.
Στις 2:50 π.μ. σημειώθηκε νέα δόνηση της τάξης των 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ από τον ίδιο εστιακό χώρο, ανοιχτά της Ζακύνθου, αυτή τη φορά 75 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά του Αγίου Λέοντα.
Το εστιακό βάθος της νέας σεισμικής δόνησης βρέθηκε στα 6 χλμ.
- Εμποτισμένο με προπάνιο σε μήκος δεκάδων μέτρων το χώμα στο εργοστάσιο «Βιολάντα» - Πού στρέφονται οι έρευνες
- Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο
- H περήφανη ιστορία του ΠΑΟΚ, εκτός από νίκες και θριάμβους, έχει μέσα της πολύ πόνο...
- Μετά 30 χρόνια και τα Ίμια ανταριάζουν ακόμα - Καταρρίφθηκε το ελικόπτερο ή κάποιους βόλευαν οι θεωρίες συνωμοσίας;