Ελλάδα|05.01.2026 21:46

Βόλος: Αισιόδοξα νέα για τον 3χρονο που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα μετά από επιπλοκές της γρίπης

Newsroom

Καλυτερεύει μέρα με τη μέρα η κατάσταση του 3χρονου από τον Βόλο, που νοσηλεύεται από τις 28 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με εγκεφαλίτιδα, μετά από επιπλοκή της γρίπης.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, το παιδί έχει ξυπνήσει από τον λήθαργο, τρώει και σημειώνει μεγάλη πρόοδο.

Όπως αναφέρει και το magnesianews.gr, η κατάσταση του 3χρονου παιδιού εξελίσσεται σταδιακά πολύ καλά, δίνοντας ελπίδες στους γονείς για εξιτήριο στις επόμενες ημέρες, αν και οι γιατροί σημειώνουν ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμη, προκειμένου να μπορέσει να ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του. Πάντως, γονείς και ιατρικό προσωπικό βλέπουν καθημερινά την καλή εξέλιξη της υγείας του παιδιού με πολύ θετική ματιά.

Σημειώνεται ότι το παιδάκι είχε παρουσιάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων υψηλό πυρετό αλλά και εμετούς. Οι γονείς του έσπευσαν να επισκεφθούν το Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να εξετάσουν το παιδί οι παιδίατροι. Έγινε εισαγωγή στην παιδιατρική κλινική του Αχιλλοπούλειου στις 27 Δεκεμβρίου, όπου διαγνώστηκε η γρίπη αλλά και η επιπλοκή της εγκεφαλίτιδας και οι γιατροί αποφάσισαν τη διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Έτσι, έγινε η μεταφορά του παιδιού την επόμενη ημέρα (28/12) το πρωί, με τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού να «πέφτουν» πάνω του, μιας και η εγκεφαλίτιδα χαρακτηρίζεται ως πολύ σοβαρή.

εγκεφαλίτιδαγρίπηΒόλοςειδήσεις τώρα