Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού από κρατούμενο
NewsroomΕπεισόδιο με σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού από κρατούμενο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιανουαρίου, στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ύστερα από ένταση που προκλήθηκε σε κελί, 23χρονος κρατούμενος γρονθοκόπησε τον 51 ετών αστυνομικό, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει στο έδαφος και να χάσει τις αισθήσεις του.
Ο παθών δέχθηκε το χτύπημα, όταν λόγω έντασης στο κελί πλησίασε για να κατευνάσει τα πνεύματα. Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Για το περιστατικό συνελήφθη ο 23χρονος ημεδαπός, όπως επίσης ένας 33χρονος αλλοδαπός. Ο πρώτος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα) και βία κατά υπάλληλων (πλημμέλημα), ενώ ο δεύτερος δικάστηκε στο Αυτόφωρο, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, χωρίς αναστολή, για βία κατά υπαλλήλων.
Στην απολογία του, ο 33χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, κάνοντας λόγο -μεταξύ άλλων- για κρίση πανικού που έπιασε τον 23χρονο συγκρατούμενό του.
- «Δεν προλαβαίναμε ούτε ΚΑΡΠΑ»: Γέμισαν τα νοσοκομεία στο Ιράν με τραυματίες από σφαίρες - Σοκαριστικές μαρτυρίες
- Για τις 13:00 της Τρίτης «κλείδωσε» η κρίσιμη συνάντηση αγροτών με Μητσοτάκη
- Αποθέματα νερού: Η πρώτη βδομάδα του 2026 η καλύτερη της 5ετίας αλλά ακόμα είμαστε στα επίπεδα του Αυγούστου '25
- Παραιτείται η Πρώτη Κυρία της Κύπρου από τον ΑΦΚΣ στη σκιά του βίντεο με τις μίζες