Ελλάδα
|
18.05.2019 21:16
Γενοκτονία των Ποντίων: Κόκκινο και μαύρο το υπ. Μακεδονίας-Θράκης
NewsroomΚόκκινο και μαύρο χρώμα αλλάζουν την εικόνα της πρόσοψης του Διοικητηρίου του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, το ΥΜΑΘ συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας, στις εκδηλώσεις, με το κόκκινο να συμβολίζει το αίμα των 353.000 αδικοχαμένων ψυχών και το μαύρο το διαχρονικό πένθος.
"Τιμούμε τα θύματα και μετατρέπουμε τη γνώση της Ιστορίας σε προωθητική δύναμη για το μέλλον. Ποτέ ξανά Γενοκτονίες", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΜΑΘ.
Διαβάστε ακόμη
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για απάτες με επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ – 14 προσαγωγές για εγκληματική οργάνωση
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup
- Ηλιόλουστο σκηνικό πριν την πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη