Πάτρα: Μυστήριο με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας - Ο ηλικιωμένος που είναι στο μικροσκόπιο
NewsroomΣε μυστήριο έχει μετατραπεί η εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα, που αγνοείται από την Πέμπτη (8/1). Η 16χρονη ταξίδεψε από την Πάτρα στην Αθήνα με ταξί. Ο οδηγός του οχήματος έχει καταθέσει ότι η ανήλικη ήταν μόνη της σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Εκ τότε τα ίχνη της αγνοούνται.
Οι αρχές ξεψαχνίζουν υλικό από κάμερες αλλά και μαρτυρίες με σκοπό να ρίξουν φως στην υπόθεση και στη διαδρομή της 16χρονης.
Υλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να δείχνει την 16χρονη να εισέρχεται σε ενεχυροδανειστήριο στην Πάτρα, πιθανόν σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει επιπλέον χρήματα. Παράλληλα, καταστηματάρχες της περιοχής, μεταξύ αυτών και ιδιοκτήτης φούρνου, κατέθεσαν ότι την είδαν να συνομιλεί με έναν ενήλικο άνδρα, χωρίς όμως να φύγει μαζί του ή να επιβιβαστεί στο όχημά του.
Το βίντεο - ντοκουμέντο
Το βίντεο, που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και μετέδωσε η ΕΡΤ, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και λήφθηκε περίπου στις 7:30 το πρωί της Πέμπτης. Ο άνδρας που φαίνεται μαζί της έχει γκρίζα μαλλιά και φοράει γυαλιά ενώ φαίνεται στο πλάνο να φεύγει από το σημείο, με ΙΧ, συνοδευόμενος από ένα άλλο κορίτσι.
Η 16χρονη μετακόμισε στην Πάτρα με την οικογένειά της πριν τρία χρόνια και, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, ενώ πούλαγε αντικείμενα στο ίντερνετ με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για να επιστρέψει στη Γερμανία, όπου βρίσκεται ο αδερφός της.
Για τη 16χρονη έχει εκδοθεί Missing Alert, ενώ η αστυνομία καλεί οποιονδήποτε έχει δει κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές.
«Μας έλεγε δυσκολεύεται στην Ελλάδα»
Φίλη της 16χρονης, η Βασιλική, μίλησε στο MEGA και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η Λόρα στην καθημερινότητά της στην Ελλάδα. Όπως είπε, η ανήλικη δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στο σχολικό περιβάλλον, ενώ είχε εκφράσει επανειλημμένα προβληματισμό για τη γλώσσα και τη νέα ζωή της στη χώρα.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, η Λόρα το τελευταίο διάστημα είχε προχωρήσει στην πώληση προσωπικών της αντικειμένων, όπως ρούχα, τσάντες και καλλυντικά, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, η 16χρονη φέρεται να απάντησε ότι «δεν της αρέσουν πια» και πως ήθελε απλώς να τα δώσει, χωρίς να αποκαλύψει αν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος.
- Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην Αθήνα
- Axios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί
- Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα της
- Μια μυστηριώδης λάμψη από την άκρη του σύμπαντος: Η ανθρωπότητα έλαβε σήμα... πριν από 13 δισ. χρόνια