Ελλάδα|30.01.2026 15:48
Αλεπού πιάστηκε στα «πράσα» να εισβάλει στο Μέγαρο Μαξίμου
NewsroomΈναν ασυνήθιστο «επισκέπτη» κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του Μεγάρου Μαξίμου τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/01), όταν μια αλεπού, πιάστηκε στα «πράσα» να περιφέρεται στον προαύλιο χώρο του κτιρίου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών, το άγριο ζώο είχε εντοπιστεί νωρίτερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια φαίνεται πως αναζήτησε καταφύγιο στον Εθνικό Κήπο.
Η παρουσία αλεπούδων στο κέντρο της Αθήνας τείνει πλέον να γίνει καθημερινότητα.
Οι ειδικοί αποδίδουν το φαινόμενο στην ολοένα αυξανόμενη αστικοποίηση, αλλά και στην τάση των πολιτών να προσφέρουν τροφή σε άγρια ζώα, γεγονός που τα απομακρύνει από το φυσικό τους περιβάλλον στο δάσος και τα οδηγεί στον αστικό ιστό.
Διαβάστε ακόμη
- Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος στην Άραξο: Πώς έπεσε η σκάλα - Σοβαρά τραυματισμένη δημοσιογάφος
- «Αναμενόμενο αλλά χάνουν και οι ΗΠΑ - Nα αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας» - Η απάντηση του γερμανού Υπ. Άμυνας στην απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών
- Ρεκόρ παγωνιάς τον φετινό Μάιο: -3 ο υδράργυρος στο Σέλι - Χιόνια σε Παρνασσό, Ορεινή Κορινθία, Δράμα
- Νάντια Κοντογεώργη στο ethnos.gr: «Οι influencers είναι οι νέοι σταρ και αυτό λέει πολλά για την εποχή μας»