Αγρότες: Στην Αθήνα τα πρώτα τρακτέρ - Είσοδος μόνο μετά από απολύμανση
NewsroomΣτην Αθήνα τα πρώτα τρακτέρ, με το ραντεβού που έχουν δώσει οι αγρότες στο Σύνταγμα να απέχει μόλις λίγες ώρες. Στα διόδια, μάλιστα, η ΕΛΑΣ έχει εγκαταστήσει σταθμούς... απολύμανσης των τρακτέρ στις εισόδους της πρωτεύουσας λόγω της ευλογιάς.
Οι αγρότες καταφθάνουν από βόρεια και κεντρική Ελλάδα, ενώ από σήμερα (13/2) το πρωί έχουν φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά περίπου 130 άτομα από την Κρήτη. Με λεωφορεία έρχονται στην Αττική και αγρότες από Μάλγαρα, Τρίκαλα, Λάρισα και Ήπειρο.
Είσοδος μόνο μετά από απολύμανση
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εγκαταστήσει δύο σταθμούς απολύμανσης για την ευλογιά των προβάτων, για προληπτικούς λόγους και σε συνεννόηση με τους αγρότες, στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, από περνούν όλα τα τρακτέρ.
Μετά την απολύμανση τα τρακτέρ θα κινηθούν με τη συνοδεία περιπολικών, από τις πύλες της Αττικής, μέσω της λεωφόρου Κηφισού, ακολουθώντας το δρομολόγιο: Λ. Αθηνών, Ομόνοια, αντίθετα την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Συντάγματος, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα διανυκτερεύσουν μπροστά στη Βουλή.
Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας - Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ισχύουν από το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής σήμερα λόγω των κινητοποιήσεων.
Οι ρυθμίσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμένονται στις εισόδους της πόλης, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και στην Αθηνών-Λαμίας, καθώς και στη Λεωφόρο Αθηνών κατά την είσοδο των τρακτέρ. Προβλήματα θα σημειωθούν επίσης στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Λεωφόρος Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας.
Από την ΕΛ.ΑΣ. παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
Μας «κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας»
- Οι αγρότες κάνουν ολονυχτία με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα - «Μόνο κοροϊδία πήραμε»
- Τραγωδία στη Λούτσα: Νεκρός σε τροχαίο 15χρονος - Τραυματίστηκαν άλλοι δύο ανήλικοι
- Λύθηκε το μυστήριο με τον «Αόρατο Μπάμπη»: Η αποκάλυψη για την ταυτότητά του
- Σοκ για τη Λίντσεϊ Βον: «Μπορεί να ακρωτηριαστεί το πόδι της» μετά τον τραυματισμό της