Ελλάδα|21.05.2019 09:30

Συνθήματα υπέρ Κουφοντίνα στο εκλογικό Τζιτζικώστα-Παρέμβαση και στο προξενείο των ΗΠΑ

Newsroom

Παρέμβαση με σπρέι και τρικάκια πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές το βράδυ της Δευτέρας στο εκλογικό κέντρο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιου Απόστολου Τζιτζικώστα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Άγνωστοι έγραψαν με μαύρη μπογιά στα τζάμια του εκλογικού κέντρου του, το οποίο βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή, σύνθημα υπέρ του Κουφοντίνα και πέταξαν στο πεζοδρόμιο τρικάκια.

Η παρέμβαση της ομάδας «Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή» κοινοποιήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Η εκδικητική ‘μανία’, με την οποία το κράτος μεταχειρίζεται τόσα χρόνια τον επαναστάτη, είναι αποτέλεσμα τόσο της δράσης του ως μέλος της επαναστατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, αλλά κυρίως λόγω των επιλογών του όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται αιχμάλωτος στα χέρια του κράτους» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Συνέλευσης Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή, η οποία ανέλαβε την ευθύνη.

Στο μεταξύ την Κυριακή πραγματοποίησαν παρέμβαση στο προξενείο των ΗΠΑ η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και η αναρχική συλλογικότητα Pueblo σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Απόστολος ΤζιτζικώσταςΔημήτρης Κουφοντίνας