Ψαρόπουλος στο OPEN: Κάνουν εκταφή της κόρης μου μία μέρα πριν το μνημόσυνο - Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους
NewsroomΣε μια εξαιρετικά ανησυχητική αποκάλυψη προχώρησε στο OPEN και την εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες» ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας της Μάρθης η οποία έχασε τη ζωή της στην τραγωδία των Τεμπών.
Συγκεκριμένα, παρά το εξώδικο των συγγενών των θυμάτων στην εισαγγελέα εναντίων της διαταγής εκταφής 9 σορών, ανακοίνωσαν στον κ. Ψαρόπουλο πως το Σάββατο (21/2) στις 12:00 θα γίνει εκταφή της κόρης του.
Ο κ. Ψαρόπουλος «προκαλεί» την εισαγγελέα να πραγματοποιήσει την εκταφή, η οποία έχει προγραμματιστεί μία ημέρα πριν από το μνημόσυνο για την κόρη του, δηλώνοντας πως «ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του». «Αυτά ας τα ακούσουν και στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, αλλά και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά και ακόμα πιο ψηλά», προσθέτει.
Παράλληλα, καθότι ο κ. Ψαρόπουλος γνωστοποίησε στους υπόλοιπους συγγενείς την ανακοίνωση της εκταφής, αποκαλύπτει πως έχουν προγραμματιστεί μόνο δύο εκταφές. Της κόρης του - και κόρης της Μαρίας Καρυστιανού - και άλλης μίας οικογένειας, την οποία νομικά εκπροσωπεί ο ίδιος. «Το γιατί συμβαίνει αυτό, ο νοών νοείτω», υπογραμμίζει. «Η ουσία είναι ότι εδώ εκτίθενται θεσμοί. Αυτοί που εκπροσωπούν τους θεσμούς, θα έπρεπε πρώτοι να το αντιληφθούν αυτό. Αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο οι θεσμοί ασκούνται - μέσα στα κοινωνικά πλαίσια - ορθώς, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους».
Η εντολή από την εισαγγελία
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ορίστηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας οι πρώτες δύο εκταφές θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.
Η πρώτη ορίστηκε για τις 11 το πρωί του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου και η δεύτερη για τις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
Οι συγγενείς θυμάτων κάνουν λόγο για εμπαιγμό και πρόκληση, καθώς οι εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν ζητηθεί, δεν μπορούν να γίνουν στη χώρα μας.
«Ο γιος μου έχει επίσημα δηλωμένες δύο διαφορετικές αιτίες θανάτου»
Όπως εξήγησε ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων, Βασίλης Χατζηχαραλάμπους, στο OPEN και τις «Καθαρές Κουβέντες», οι εξετάσεις που παρήγγειλε η εισαγγελέας έχουν ήδη γίνει στον γιο του, ενώ αποκάλυψε πως έχει επίσημα δηλωμένες δύο διαφορετικές αιτίες θανάτου.
Δεδομένου πως ο αδικοχαμένος Παναγιώτης, ο γιος του Βασίλη Χατζηχαραλάμπους, ήταν ανάμεσα στους 7 εργαζόμενους στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία, τους έχουν ήδη γίνει τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Όπως αναφέρει στην εκπομπή και ο ίδιος, έχουν γίνει «για αναζήτηση οργανικών φαρμάκων, που ήταν αρνητική. Ειδική αναζήτηση ναρκωτικών, που ήταν αρνητική, και ειδική αναζήτηση οινοπνεύματος. Στη νεκροψία-νεκροτομή βρέθηκε αιθάλη στα πνευμόνια του και στη ρινική περιοχή, με αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι τοξικολογικές. Ειδική αναζήτηση μονοξειδίου του άνθρακα, η οποία δεν απαντάται, μένει κενό, και πτητικά δηλητήρια, αλκοόλες και αρωματικοί υδρογονάνθρακες, το οποίο πάλι μένει κενό».
«Όπως καταλαβαίνετε, προσωπικά για μένα και για το παιδί μου, το θεωρώ εμπαιγμό μετά από 3 χρόνια να γίνουν εκταφές για να προσπαθήσουν να αποδείξουν πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει εξαρχής», συμπληρώνει.
Σχετικά με το αν θα προβούν σε κάποια κίνηση σε σχέση με την παραγγελία της εισαγγελέως, ο κ. Χατζηχαραλάμπους ανέφερε πως: «Και οι 9 οικογένειες χθες (17/2) στείλαμε εξώδικο στην Εισαγγελία για να αναβληθούν οι εκταφές. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν θέλουμε να ακυρωθούν οι εκταφές. Εξακολουθούμε να θέλουμε να γίνουν, αλλά γνωρίζοντας πως θα έχει ένα λογικό αποτέλεσμα, γι' αυτό ζητάμε αναβολή».
Τέλος, ο κ. Χατζηχαραλάμπους παρέθεσε τα σχετικά έγγραφα από τα οποία προκύπτει πως για τον γιο του υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένες δύο διαφορετικές αιτίες θανάτου. Συγκεκριμένα, στο ληξιαρχείο ως αιτία θανάτου αναφέρονται πολλαπλές βαριές κακώσεις, ενώ η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για απανθράκωση.
Πρόκειται για ένα γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο διεξαγωγής των ερευνών για τα αίτια του δυστυχήματος, ειδικότερα καθώς και στα δύο έγγραφα μετά τις γνωματεύσεις υπάρχει η ειδική επισήμανση: «Σύμφωνα με πληροφορίες της Εντολοδότριας Αρχής, θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος».
Εξίσου εύλογα, επομένως, ερωτάται η δικηγόρος Μαρία Χατζηκωνσταντίνου: «Ποια είναι η Εντολοδότρια Αρχή; Είναι η ιατροδικαστική υπηρεσία; Ή κάποιος πιο ψηλά;».
- Αποκάλυψη Ψαρόπουλου στο OPEN: Κάνουν εκταφή της κόρης μου μία μέρα πριν το μνημόσυνο - Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους
- Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ιράν: Σε 10 ημέρες θα μάθετε αν θα υπάρξει επίθεση - Προειδοποιεί για «άσχημα πράγματα»
- «Δεν μπορώ να πληρώσω» λέει ο πατήρ Αντώνιος για τις 60.000 ευρώ - «Αφήνομαι στον κάθε συνάνθρωπο»
- Σοκαριστικές εικόνες από τη σύλληψη του Σάια ΛαΜπάφ - Άγριο ξύλο από παρευρισκόμενους