Ελλάδα|21.05.2019 10:35

Δωρεά 5 εκατ. € από το ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση σε νοσοκομεία

Newsroom

Η µεγάλη δωρεά που το ίδρυµα είχε δεσµευθεί να προσφέρει µετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής αποφασίστηκε να διατεθεί για την αναβάθµιση υπηρεσιών υγειονοµικής περίθαλψης, δεδοµένου ότι ο τοµέας της Υγείας αποτελεί έναν διαπιστωµένα κρίσιµο κρίκο της αλυσίδας πολιτικής προστασίας και διαχείρισης οιασδήποτε κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ετσι, έπειτα από ενδελεχή εξέταση της κατάστασης και ιεράρχηση των αναγκών, αλλά και ύστερα από συναντήσεις στελεχών του Ιδρύµατος µε τους επικεφαλής των αρµοδίων Υγειονοµικών Περιφερειών της Αττικής, µε διοικητές Νοσοκοµείων και σε συνεργασία µε εκπροσώπους των αρµόδιων φορέων του Δηµοσίου, το Ιδρυµα δροµολόγησε τις ακόλουθες δωρεές:

  • Χρηµατοδότηση της µελέτης και της υλοποίησης του έργου αναδιαρρύθµισης, ανακαίνισης και αναβάθµισης του Τµήµατος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκοµείου Αθηνών «Γ. Γεννηµατάς».
  • Χρηµατοδότηση της αναβάθµισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισµού του Τµήµατος Επειγόντων Περιστατικών και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας καθώς και της δηµιουργίας Μονάδας Αυξηµένης Φροντίδας στο Γενικό Νοσοκοµείο Αττικής «ΚΑΤ».
  • Χρηµατοδότηση εκσυγχρονισµού του ιατροτεχνολογικού εξοπλισµού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Λατσείου Κέντρου Εγκαυµάτων στο Γενικό Νοσοκοµείο Ελευσίνας «Θριάσιο».
  • Χρηµατοδότηση προµήθειας εξοπλισµού για τις ανάγκες λειτουργίας σταθερών αιθουσών και κινητών συνεργείων αιµοληψίας του Εθνικού Κέντρου Αιµοδοσίας (ΕΚΕΑ). Παράλληλα µε τις δωρεές αυτές, το Ιδρυµα Λάτση έχει αναπτύξει και πρόσθετες δράσεις για την υποστήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση υποδοµών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018:
  • Εξατοµικευµένη ιατρική βοήθεια, που το Ιδρυµα χρηµατοδοτεί ήδη από τα τέλη του 2018, προς υποστήριξη των εγκαυµατιών της πυρκαγιάς του Ιουλίου 2018, σε συνεργασία µε την 1η ΥΠΕ Αττικής και τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ).
  • Ανακατασκευή κτιρίων και αποκατάσταση φθορών στο Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Αγίου Ανδρέα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η οποία ολοκληρώθηκε εντός του 2018.
Νοσοκομείο ΓεννηματάςΜάτιΊδρυμα ΛάτσηΘριάσιο νοσοκομείοΚΑΤ