Ελλάδα|21.05.2019 13:13

Γιος Λαμπράκη: Τι είπε για Κυριάκο Μητσοτάκη και Δημήτρη Κουφοντίνα

Newsroom

Συνεπιβάτης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στο τρένο για Θεσσαλονίκη από Αθήνα ήταν η σύζυγος και ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη. Αφορμή για το ταξίδι τους στην πόλη η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα στο σταθμό «Ευκλείδης» του Μετρό Θεσσαλονίκης, αφιερωμένη στον Γρηγόρη Λαμπράκη. Η έκθεση φωτογραφίας αφορά τον φάκελο της αστυνομίας από το 1945 μέχρι το 1963, όταν και δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης στη Θεσσαλονίκη.

«Ήρθαμε για να δούμε τον χώρο για την εκδήλωση την άλλη βδομάδα. Θεωρήσαμε καλό με αφορμή την επέτειο να την κάνουμε εδώ. Την πόλη αυτή την μισώ και την αγαπώ. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα» είπε ο νεότερος Γρηγόρης Λαμπράκης.

Ερωτηθείς για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο κ. Λαμπράκης είπε: «Είχε πει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν ασχολείται με τον Λαμπράκη. Άρα με αυτή τη λογική δεν ασχολείται ούτε με τον Κουφοντίνα» και πρόσθεσε: «Για μένα η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που αγαπώ και μισώ. Είναι ανάμικτα τα συναισθήματα. Μου αρέσει πολύ η πόλη αλλά από την άλλη μου στέρησε τον πατέρα μου».

Αναφερόμενος στο σταθμό «Ευκλείδη» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι θα ανοίξει την επόμενη βδομάδα για να φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας για την επέτειο της δολοφονίας και της ταφής του Γρηγορίου Λαμπράκη.

Γρηγόρης Λαμπράκης