Ελλάδα|21.05.2019 19:29

Μία σύλληψη για την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Newsroom

Σε μία σύλληψη προχώρησε η αστυνομία, για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη ΒουλήΜετά την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα, που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή από περίπου 15 μέλη του Ρουβίκωνα, η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή, που αργότερα μετατράπηκε σε σύλληψη. Στο μεταξύ, ο αρχηγός της Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την επίθεση στη Βουλή. 

Με ανάρτησή της σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η συλλογικότητα ανέλαβε την ευθύνη και σημείωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.  Από την άλλη πλευρά, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 

Μέγαρο Μαξίμου: Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο κτίριο της Βουλής.  «Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες», συνεχίζει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο κτίριο της Βουλής. Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο. Τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση και δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Νέα Δημοκρατία: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις μέρες έχει εκλογές και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη και πρόσθεσε: «Το μήνυμα της ΝΔ είναι σαφές: Οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής, ας γνωρίζουν από τώρα, ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα με την ψήφο του ελληνικού λαού».

Γεννηματά: Η ανοχή της κυβέρνησης στη βία εξελίσσεται σε συνενοχή

«Η ανοχή της Κυβέρνησης στη βία και τους δήθεν αριστερούς εκφραστές της, εξελίσσεται σε συνενοχή και καθημερινή απειλή για την κοινωνία», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Μετά τη συνάντηση της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η κα Γεννηματά τόνισε ότι «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχει έρθει η ώρα να πάμε μπροστά με ασφάλεια για τους πολίτες και στήριξη στους αστυνομικούς που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες κάνουν σήμερα τη δουλειά τους».

Ποτάμι: Το ζήτημα είναι έως πότε θα κάνουν ό,τι γουστάρουν; 

Το ζήτημα είναι έως πότε θα κάνουν ό,τι γουστάρουν: Αυτό το ερώτημα θέτει με δήλωσή του με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς. 

Η δήλωση του κ.Μαυρωτά, έχει ως εξής: 

«Ο Ρουβίκωνας με την επίθεσή του στη Βουλή με καπνογόνα και μπογιές θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα, ότι "μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, όπου γουστάρουμε…". Και το θέμα είναι έως πότε...».

Ένωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο στη δημόσια τάξη

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει χάσει τον έλεγχο στη δημόσια τάξη και ασφάλεια», σχολιάζει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, σημειώνοντας επίσης τα ακόλουθα: «Από τη μια ο Ρουβίκωνας με τις επιθέσεις, από την άλλη ο Κουφοντίνας με τις άδειες του και οι ληστείες που κάνουν εγκληματικά στοιχεία επωφελούμενοι το νόμο Παρασκευόπουλου, έχει δημιουργήσει μια αφόρητη ατμόσφαιρα».

Συνεχίζοντας η Ένωση Κεντρώων επισημαίνει: «Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται πατώντας ένα κουμπί να τα λύσει όλα, όμως, το κράτος θέλει εκ βάθρων αναδιοργάνωση και ξεκίνημα από μηδενική βάση».

Νίκος Βούτσης: Απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια 

Απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την επίθεση του Ρουβίκωνα.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι στο επεισόδιο συμμετείχαν τέσσερα άτομα τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα από την αστυνομία ενώ ένας από αυτούς συνελήφθη.

«Έγινε μια απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια, από αυτές που χαρακτηρίζονται ακτιβιστικές αλλά δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται έτσι όταν στρέφονται κατά της Βουλής, με δύο καπνογόνα και δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά άτομα τα οποία τα έριξαν στην είσοδο της Βουλής.

Απομακρύνθηκαν μέσα σε 15 δευτερόλεπτα από τους αστυνομικούς της Βουλής που έτρεξαν αμέσως και την ενισχυμένη, λόγω προεκλογικής περιόδου, αστυνομικής φρουράς της Βουλής. Υπήρξε εμπλοκή μεταξύ των αστυνομικών της Βουλής και 4 ατόμων και συνελήφθη ένα άτομο», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στη Βουλή, ανεξαρτήτως από οποιαδήποτε εκδοχή τις καθαγιάζει, είναι αντιδημοκρατική και δεν προσφέρει τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο».

«Οι ενέργειες αυτές, ιδιαίτερα μέσα σε προεκλογική περίοδο, οξύνουν απολύτως το κλίμα, ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν», κατέληξε ο κ. Βούτσης τονίζοντας ότι «προς ώρας δεν έχω κάτι να πω γιατί έκαναν αυτή την καταδρομική επιχείρηση».

αστυνομίαΡουβίκωναςΒουλή