Ελλάδα|24.05.2019 09:05

Άνγκελα Μέρκελ, Thor, People και TV Εθνος εκτάκτως το Σάββατο (25/5)

Newsroom

ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

Η κόρη του πάστορα με το διδακτορικό στη Χημεία που άλλαξε το πρόσωπο της γερμανικής και της ευρωπαϊκής πολιτικής· η «άγουρη» Ανατολικογερμανίδα που έγινε η πρώτη γυναίκα καγκελάριος και συμπεριλήφθηκε δέκα φορές στη λίστα του περιοδικού Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη. Μετά από χρόνια έρευνας, ο καθηγητής εφαρμοσμένων πολιτικών επιστημών και συγγραφέας Matthew Qvortrup φιλοτεχνεί το αποκαλυπτικό πορτρέτο της Άνγκελα Μέρκελ, εμβαθύνοντας στις πολιτικές, ιστορικές και πολιτισμικές επιρροές που διαμόρφωσαν τις επιλογές και τον χαρακτήρα της «Σιδηράς Κυρίας της Ευρώπης» και συνδυάζοντας την αφήγηση της ζωής της με μια ζωντανή αναδρομή στην ιστορία της Γερμανίας από το 1945 μέχρι σήμερα.

THOR μέρος B'

Αποκαλυπτική και πιο λεπτομερής εξιστόρηση της καταγωγής του Θορ, καθώς και των περιπετειών του κατά το πρώτο έτος του Θεού του Κεραυνού στη Γη! Ποιος είναι ο μυστηριώδης δρ Ντόναλντ Μπλέικ; Ποιο είναι το μυστικό που τον ωθεί να ταξιδεύσει στον κόσμο αναζητώντας τις προκλήσεις του και πώς αυτό τον συνδέει με τον εξόριστο Πρίγκιπα της Άσγκαρντ; 

-Γιατί ο Θορ εξορίστηκε και αναγκάστηκε να περπατήσει ανάμεσα στην ανθρωπότητα, αλλά και νααντιμετωπίσει μακρινές απειλές;

- Και προτού ολοκληρωθεί το έπος, πώς θα αντιδράσει απέναντι σε ανθρώπους όπως ο Τόνι Σταρκ, ο Ραδιενεργός Άνδρας, ο Σπάιντερ-Μαν, οι Τέσσερις Φανταστικοί… και ο πανούργος αδελφός του, Λόκι;

Γίνετε μάρτυρες στην αναγέννηση του θρύλου από τον βραβευμένο με το Harvey Award συγγραφέα Bryan J.L. Glass!

PEOPLE

Zahir: «Είμαι ένα βήμα πριν σταθώ στα πόδια μου». Λίγες μέρες μετά την αποχώρησή του από το MasterChef, ο Zahir Yawary, o παίκτης που συγκίνησε το Πανελλήνιο με την ιστορία του, μιλάει στο People για το δίλημμα της επόμενης μέρας, το παρασκήνιο της συμμετοχής του, αλλά και τη μάχη που έδωσε μεσοπέλαγα για να σώσει δυο ανθρώπους από τον θάνατο.

Street Artist b.: Κάτω από τις αποχρώσεις του γκρι που περιβάλλουν την Αθήνα μια πολύχρωμη και διασκεδαστική διαδρομή περιμένει τους κατοίκους της πόλης. Η πρώτη διαδραστική υπόγεια διάβαση είναι γεγονός και ο b. μιλάει στο People για το πρωτότυπο project του ΟΠΑΠ και περιγράφει τον κόσμο του γκράφιτι στην Ελλάδα.

Γιάννης Μετζικώφ: «Είμαι ένας παραστρατημένος καλλιτέχνης». Έχει ντύσει όλο το ελληνικό θέατρο, από τις Ειρήνη Παππά, Λήδα Τασοπούλου, Ρένη Πιττακή, Μπέττυ Αρβανίτη, Αντιγόνη Βαλάκου, Ζωή Λάσκαρη μέχρι τις νεότερες Φιλαρέτη Κομνηνού και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Δημιουργίες του έχουν φιλοξενηθεί ως εκθέματα από την Εθνική Πινακοθήκη έως το Μουσείο Πούσκιν στη Μόσχα. Τα κοστούμια του θεωρούνται πλέον σύγχρονα έργα τέχνης, αλλά εκείνος δεν έχει χρόνο για να καμαρώνει.

Έλενα Θωμοπούλου: «Με ελκύει η διαφορετικότητα». Η ταλαντούχα και εντυπωσιακή ηθοποιός οριοθετεί την επίδραση της ομορφιάς, μιλάει για την πιο σημαντική οντισιόν της ζωής της και τον λόγο που η υποκριτική την κέρδισε από τη σκηνοθεσία.

Iker Casillas: Ύστερα από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και η οικογένειά του υποβάλλονται σε μία ακόμη δοκιμασία, καθώς η σύζυγός του διαγνώστηκε με καρκίνο στις ωοθήκες.

Ελένη Φουρέιρα: Η φαντασμαγορική εμφάνιση στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, οι κριτικές και η απήχηση της pop τραγουδίστριας είναι τα διόδια που της ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για μια διεθνή καριέρα.

Game of Thrones: Η πολυαναμενόμενη κορύφωση της επικής σειράς διέλυσε κάθε ρεκόρ, αλλά και τα νεύρα των fans, ενώ τα spoilers προφήτευσαν την τελική έκβαση. Ωστόσο, το τέλος για χιλιάδες φανατικούς θαυμαστές του GOT ήταν απογοητευτικό.

TV ΕΘΝΟΣ

Μεγάλη έρευνα για την τηλεόραση. Τι ψήφισαν οι τηλεθεατές την σεζόν 2018 – 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας μετρήσεων Nielsen. Τα δυνατά χαρτιά των καναλιών στην ψυχαγωγία.

Το παρασκήνιο του τελικού του Master Chef. Όλα όσα συνέβησαν στο φινάλε του ριάλιτι μαγειρικής.  

Εκλογές 2019 στην tv. Αναλυτικός οδηγός για την κάλυψη της εκλογικής διαδικασίας αλλά και την μετάδοση των αποτελεσμάτων των Ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εξελίξεις στο Τατουάζ: Ο Ορφέας απειλεί την Ελένη και δολοφονεί την Χριστίνα μετά την έκδοση του βιβλίου.

Σοκ στο Έλα στη Θέση μου: Η Ρενάτα αποβάλει το μωρό που κυοφορεί!

«Το κόκκινο ποτάμι». Η εντυπωσιακή παρουσίαση της νέας σειράς του Μανούσου Μανουσάκη που έρχεται τη νέα σεζόν στη συχνότητα του Open.

Eurovision 2019. Οι νικητές, οι χαμένοι και οι …δύο νικητές που αναδείχθηκαν από κοινό και κριτικές επιτροπές.

MarvelPeopleΕΘΝΟΣ της ΚυριακήςThorΆνγκελα Μέρκελ