Δίκη για Τέμπη: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας «δείχνει» το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις συνθήκες στο δικαστήριο
NewsroomΓια ανεπίτρεπτη κατάσταση που επικράτησε κατά την έναρξη της δίκης για την υπόθεση των Τεμπών κάνει λόγο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με ανακοίνωσή της δείχνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως υπεύθυνο.
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν είχε καμία απολύτως αρμοδιότητα»
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη κατασκευάστηκε βάσει εγκεκριμένων μελετών και σχεδίων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν είχε καμία απολύτως αρμοδιότητα ούτε στον σχεδιασμό ούτε στον καθορισμό της χωρητικότητας ή των λειτουργικών προδιαγραφών της.
Ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων (δικηγόρων, διαδίκων και κοινού) θα έπρεπε να είναι αναμενόμενος από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές και το Υπουργείο Δικαιοσύνης που είχαν και τη θεσμική ευθύνη για τον επαρκή σχεδιασμό και τη διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών διεξαγωγής της δίκης».
- Ηλεκτρικά πατίνια με κωδικούς Taxisnet: Φρένο στους ανήλικους και υποχρεωτική ασφάλιση - Τα νέα μέτρα
- Το διπλωματικό θρίλερ ΗΠΑ-Ιράν, το ιστορικό των ειρηνευτικών προτάσεων, το δίλημμα του συμβιβασμού
- Η νύχτα που στη Σέριφο θα βυθίζονταν 500 θηρία: Πώς ένας πειραιώτης θερμαστής έσωσε το πιο φημισμένο τσίρκο του κόσμου
- Politico: Η πιο παράξενη Ημέρα της Νίκης για τον Πούτιν - Ο πόλεμος στην Ουκρανία και το ρίσκο της ασφάλειας