Ελλάδα|23.05.2019 16:17

Ληστεία με λεία ένα εκατoμμύριο ευρώ στη Μεταμόρφωση

Newsroom

Όπως όλα δείχνουν, οι ληστές ήξεραν πού χτύπησαν... Οι δράστες, εισέβαλαν τα ξημερώματα στα γραφεία μεγάλης εταιρείας οδικής βοήθειας και καθαριότητας στην περιοχή της Μεταμόρφωσης κι όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, η λεία ήταν τεράστια, καθώς τα χρηματοκιβώτια που άρπαξαν οι δράστες περιείχαν ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι διαρρήκτες ανέβηκαν στον όροφο όπου στεγάζονται οι οικονομικές υπηρεσίες, εντόπισαν τα χρηματοκιβώτια και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να τα αρπάξουν.

Από το μικροσκόπιο των Αρχών περνούν όλοι όσοι είχαν πρόσβαση στο κτήριο και στα «ευαίσθητα» οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης κι αναμένεται να καταθέσουν όλοι οι υπάλληλοι της εταιρείας. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφάλειας της περιοχής για να συλλέξουν στοιχεία.

Την ίδια ημέρα, το ethnos.gr έλαβε μια ανακοίνωση από την εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για τα εγκατεστημένα συστήματα ασφαλείας του χώρου, ενώ είναι και αρμόδια εκπρόσωπος του Κεντρικού Σταθμού Λήψης και Διαχείρισης Σημάτων, που φροντίζει για την 24ωρη παρακολούθηση των συγκεκριμένων συστημάτων.

«Αξιότιμοι κύριοι,

Κατά την 23η ημέρα του μήνα Μαΐου του 2019 και ώρα 02:15 , όπως αποδεικνύεται και από την αναφορά λήψης σημάτων συναγερμού του Κεντρικού Σταθμού της T. , καθώς επίσης και των καταγεγραμμένων κινήσεων του χειριστή βάρδιας, λήφθηκε σήμα διάρρηξης για τον ανωτέρω χώρο της εταιρείας και πραγματοποιήθηκε άμεση ενημέρωση των κρατικών αρχών (αστυνομίας). Ταυτόχρονα, στις 02:15 πραγματοποιήθηκε άμεση τηλεφωνική ενημέρωση των ιδιοκτητών και των ειδοποιούμενων υπευθύνων του χώρου για το ληφθέν σήμα. Στις 02:34 ο Κεντρικός σταθμός ενημερώνεται από την αστυνομική διεύθυνση ότι πραγματοποιήθηκε διάρρηξη στο χώρο και ενημερώνονται ξανά οι ιδιοκτήτες και οι εξημερωνόμενοι του χώρου. Όπως διαπιστώνετε από τα παραπάνω καταγεγραμμένα γεγονότα, τα εγκατεστημένα συστήματα ασφαλείας του χώρου λειτούργησαν άμεσα, καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε και ή άμεση ενημέρωση των κρατικών αρχών, των ιδιοκτητών και των υπευθύνων του χώρου από το Κέντρο Λήψης και Διαχείρισης Σημάτων. Οποιαδήποτε αναφορά σε απενεργοποίηση των συστημάτων ασφαλείας αποτελεί κακή πληροφόρηση.

Με εκτίμηση BML Security».

χρηματοκιβώτιοΜεταμόρφωσηληστεία