ΕΦΕΤ για το «μαντρί των Αμπελοκήπων»: «Καμία εμπλοκή στο περιστατικό»
NewsroomΑνακοίνωση εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με αφορμή αναφορές και δημόσιες τοποθετήσεις σε μέσα ενημέρωσης για το περιστατικό παράνομης εκτροφής ζώων σε ταράτσα κτιρίου στους Αμπελόκηπους.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο ΕΦΕΤ ουδεμία απολύτως εμπλοκή ή αρμοδιότητα έχει στο συγκεκριμένο περιστατικό. Η αναφορά στον Οργανισμό γίνεται αποκλειστικά και μόνο λόγω της στέγασής του στο ίδιο κτίριο. Η διερεύνηση και διαχείριση της υπόθεσης ανήκει αποκλειστικά στις καθ' ύλην αρμόδιες αρχές, οι οποίες και ενήργησαν στο πλαίσιο των νόμιμων καθηκόντων τους».
«Ο ΕΦΕΤ ασκεί συγκεκριμένες και σαφώς οριοθετημένες αρμοδιότητες στον τομέα του επίσημου ελέγχου τροφίμων και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με δραστηριότητες εκτροφής ζώων σε ιδιωτικούς χώρους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
- Πετράλωνα: «Μόνο 1 στις 10 άδειες ελέγχεται» - Οι μηχανικοί του Δημοσίου καταγγέλλουν διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών
- Αντιπυρική περίοδος: 245 Ευρωπαίοι πυροσβέστες στην Ελλάδα
- Πολυκατοικίες: Οροφοδιαμερίσματα... στα δύο και ασυνέπεια τέλος - Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο
- Τι είπε ο Μητσοτάκης για τον χρόνο των εκλογών: Τα βέλη στον Τσίπρα και η «αναπόφευκτη» διαγραφή Σαμαρά