Λέκκας για τους σεισμούς στην Ηλεία - Κάποιοι παραπληροφορούν τον κόσμο (vid)
NewsroomΚαθησυχαστικός για την σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας παρουσιάστηκε με δηλώσεις του στο Open TV, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.
Ο έμπειρος επιστήμονας, τόνισε ότι ούτε η ένταση, αλλά ούτε και η συχνότητα των σεισμών δεν είναι κάτι που δεν περίμεναν να βγάλει η περιοχή. «Οι σεισμοί είναι μικροί μεν, έντονα αισθητοί δε. Η έντασή τους δεν ξεπερνάει τα 3-4 Ρίχτερ, με τον μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα να είναι 4,8 Ρίχτερ» είπε ο κύριος Λέκκας και πρόσθεσε: «Βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη το φαινόμενο».
Όσον αφορά στην έξαρση των φαινομένων τόνισε ότι «αυτό είναι το χαρακτηριστικό της περιοχής. Σεισμοί πολύ μικροί σε μεγάλο διάστημα. Ωστόσο, έχουν καταγραφεί λίγα προβλήματα, κυρίως σε παλιά σπίτια».
Τέλος εξαπέλυσε επίθεση κατά όσων πανικοβάλλουν τον κόσμο: «Είναι μερικοί που κατ' επάγγελμα παραπληροφορούν τον κόσμο και τον αναστατώνουν, ωστόσο, οι κάτοικοι ξέρουν τι συμβαίνει».
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open TV
- Άμεση Ανάλυση: Η δήλωση Μητσοτάκη αντικατοπτρίζει την αμηχανία μπροστά στο πραγματικό πολιτικό πρόβλημα
- «Ήταν από τους πιο σημαντικούς μάρτυρες, ποτέ κανείς δεν τους κάλεσε»: Live η δίκη για τα Τέμπη
- Ποια Σελήνη; Αστροναύτης του Artemis έκανε διαστημικό ντους και προκάλεσε πανικό με το κορμί του!
- Αυτή είναι η ερώτηση που ξέρει να απαντήσει μόνο 1 στους 100 Έλληνες! Στέρησε 30.000 ευρώ από παίκτρια