Αποσωληνώθηκε ο 19χρονος φοιτητής που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα
NewsroomΤη μάχη φαίνεται να κερδίζει ο 19χρονος φοιτητής κτηνιατρικής του ΑΠΘ, ο οποίος διαγνώστηκε με βακτηριακή μηνιγγίτιδα και νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση τις προηγούμενες ημέρες στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
«Κερδίζει τη μάχη»
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο νεαρός θα χρειασθεί και νευρολογική εκτίμηση, αλλά «φαίνεται ότι κερδίζει τη μάχη για τη ζωή».
Η κατάσταση της υγείας του ήταν σταθερή για αυτό και η γιατροί αποφάσισαν να βγει από τη ΜΕΘ.
Επιπλέον, σύμφωνα με το Action24, έχει τηρηθεί όλο το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, το οποίο συνιστά τη χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με το περιστατικό και θεωρούνται υψηλού κινδύνου.
Ταυτόχρονα, καθηγήτρια του Τμήματος Κτηνιατρικής (διδάσκουσα στο μάθημα Ειδική Βακτηριολογία, Μυκητολογία, Ιολογία και Λοιμώδη Νοσήματα, ΑΠΘ) ενημέρωσε τους φοιτητές μέσω e-mail, με το οποίο καλεί όσους παρακολούθησαν τα εργαστήρια της περασμένης εβδομάδας να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γενικό τους ιατρό, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
- Κύκλωμα ναρκωτικών στη Μύκονο: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι - «Θα δώσω το νησί έτοιμο στον Ερντογάν»
- Μάχη στη ΜΕΘ για 53χρονο ομογενή: Σε κώμα μετά από εμφυτεύματα δοντιών στην Τουρκία - «Δε μας δίνουν πολλές ελπίδες»
- Άγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό Κορυδαλλού - Η απάντηση της ΕΛΑΣ σε όσα καταγγέλλει συνδικάτο της ΣΤΑΣΥ
- Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια στη δομή Σιντικής με πετροπόλεμο και κρότου-λάμψης