Κακοποίηση βρέφους στην Ηλεία: Οι γονείς φέρονται να το βασάνιζαν από τον Φεβρουάριο - Ξεπερνούν τα 40 τα τραύματα
NewsroomΣυγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που γίνονται γνωστές για την υπόθεση κακοποίησης βρέφους στον Πύργο, από τους γονείς του -που έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους.
Η εισαγγελική λειτουργός, αφού μελέτησε την ιατροδικαστική έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, μέσω της οποίας διαπιστώθηκε ότι το κοριτσάκι έφερε παλαιά σωματική βλάβη, δήγματα προκληθέντα από άνθρωπο και εγκαύματα, άσκησε ποινικές διώξεις στη 18χρονη μητέρα και τον συνομήλικο σύντροφό της.
Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης μαρτυρούν τις στιγμές φρίκης που βίωνε το βρέφος, καθώς τα τραύματα και οι πληγές στο σώμα του ξεπερνούν τα 40 στον αριθμό. Επίσης, βρέθηκαν και κατάγματα στα πόδια του μωρού, με τους κατηγορούμενους να ισχυρίζονται ότι προκλήθηκαν από ατύχημα.
Δεκάδες τα σημάδια στο βρέφος - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Η Εισαγγελέας που χειρίστηκε τη συγκεκριμένη υπόθεση απήγγειλε κατηγορίες, τόσο στη μητέρα, όσο και στον νεαρό άνδρα, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου, αφού τα σημάδια στο βρέφος ήταν δεκάδες και εμφανέστατα, ενώ την ίδια ώρα το βρέφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην Πάτρα.
Η Ανακρίτρια εξέδωσε ισάριθμα εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους, τα οποία εκτελέστηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν οι δύο 18χρονοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πύργου και του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας - Κυλλήνης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ως κακοποιητής φέρεται να είναι ο άνδρας, ο οποίος δάγκωνε και έκαιγε με τσιγάρο το μικρό κορίτσι, ενώ η μητέρα του κατηγορείται ότι δεν έκανε καμία ενέργεια για να αποτρέψει τα όσα συνέβαιναν, σύμφωνα με το patrisnews.gr.
Απολογούμενη, η μητέρα ισχυρίστηκε ότι φοβόταν τον συγκατηγορούμενό της και δεν παρενέβαινε για να σώσει το παιδί της.
Ο 18χρονος ομολόγησε το είχε κάψει με τσιγάρα, ενώ όποτε έκλαιγε και εκείνος ήταν μεθυσμένος, το δάγκωνε με δύναμη και το πλήγωνε σε όλο του το σώμα. Το παιδί κακοποιείτο τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο.
Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται στις 16 Μαρτίου 2026, έπειτα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία βρέφος περίπου οχτώ μηνών, έφερε σοβαρό τραύμα στο πόδι. Τότε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και της ομάδας ΔΙΑΣ Πύργου εντοπίστηκε και συνελήφθη η κατηγορούμενη μητέρα του βρέφους, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση.
Το βρέφος μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και στη συνέχεια στο Καραμανδάνειο - Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, όπου διαπιστώθηκε από τους ιατρούς ότι έφερε τραύμα στο πόδι, κάταγμα, καθώς και πολλαπλές δερματικές βλάβες και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.
- Πόσο πιθανό είναι να ξεκινήσουν οι συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου; Το διπλωματικό αλαλούμ και οι «κόκκινες γραμμές» του Ιράν
- Κακοποίηση βρέφους στην Ηλεία: Οι γονείς φέρονται να το βασάνιζαν από τον Φεβρουάριο - Ξεπερνούν τα 40 τα τραύματα
- Το τελευταίο «αντίο» στον Μιρτσέα Λουτσέσκου: Με στρατιωτικές τιμές η εξόδιος ακολουθία - Συγκλόνισε ο επικήδειος του Ραζβάν
- Αντί για παιδική ανεμελιά, μάχη για λίγο ψωμί: Όταν τα άρρωστα μυαλά νικούν την ανθρωπιά μας