Αττική: Συνολικά 14 συλλήψεις το βράδυ της Ανάστασης - Κατασχέθηκαν μολότοφ και κροτίδες
NewsroomΗ Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) υλοποίησε επιχειρησιακό σχέδιο το βράδυ της Ανάστασης, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή επικίνδυνων φαινομένων, όπως η ρίψη εμπρηστικών μηχανισμών, φωτοβολίδων και κροτίδων σε Ιερούς Ναούς και χώρους συνάθροισης πολιτών.
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε άτομα και οχήματα, με έμφαση σε περιοχές όπου είχαν καταγραφεί ανάλογα περιστατικά κατά το παρελθόν.
Από τις επιχειρησιακές δράσεις συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα και συγκεκριμένα:
- 10 στον Νέο Κόσμο,
- 2 στην Καλλιθέα,
- 1 στην Παιανία,
- 1 στο Κορωπί.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
- 153 εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ),
- 38 ναυτικές φωτοβολίδες,
- 26 κροτίδες,
- 5 εύφλεκτα δοχεία.
Τα κατασχεθέντα βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων καθώς και σε κρυμμένα σημεία πλησίον Ιερών Ναών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έλεγχοι είχαν ως στόχο την αποτροπή χρήσης επικίνδυνων υλικών σε χώρους λατρείας και μαζικής συνάθροισης.
- Σχέδιο-εξπρές από τις ΗΠΑ για αποχώρηση από την Ευρώπη - Διαδικασία ετών «βλέπει» το ΝΑΤΟ
- «Τρικυμία» από την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Τέλος η ΚΟ της Νέας Αριστεράς με την έξοδο των «7» - Φόβος για εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑ
- Πώς ο 27χρονος-«εφιάλτης» των Airbnb μετέτρεπε τα σπίτια σε «εργοτάξια» και έστηνε παγίδες με fake μισθωτήρια
- Εφιάλτης στην Ευρώπη: Εκρηκτική αύξηση 400% στην κακοποίηση παιδιών μέσω AI