Θεσσαλονίκη: Φορτίο με... ρούχα από την Κίνα έκρυβε 12 εκατ. λαθραία τσιγάρα
NewsroomΜία ακόμα σημαντική υπόθεση λαθραίων τσιγάρων έφερε στο φως η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το αρμόδιο τελωνείο, μετά από ανάλυση κινδύνου, έλεγξε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο ήταν δηλωμένο ότι μετέφερε ενδύματα και είχε φτάσει από το Shekou της Κίνας. Μετά από ειδική σάρωση από αυτοκινούμενο X RAY, εντοπίστηκαν καπνικά προϊόντα, την ύπαρξη των οποίων επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο ειδικός σκύλος - ανιχνευτής καπνικών προϊόντων, με το όνομα «Χάκερ».
Από την καταμέτρηση, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, βρέθηκαν: 1.249 χαρτοκιβώτια, περιέχοντα το καθένα 50 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων και 1 χαρτοκιβώτιο περιέχον 40 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων.
Συνολικά, πρόκειται για 12.498.000 τεμάχια τσιγάρων. Όλα τα παραπάνω περιγραφόμενα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και το εμπορευματοκιβώτιο ως μέσο μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.472.016,85 ευρώ.
- Κασσάνδρα Χαλκιδικής: Ο εφιάλτης της λειψυδρίας, το αλλόκοτο νυχτερινό πότισμα και οι άδειες δεξαμενές
- Axios: Ο Τραμπ σκέφτεται νέα μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν -«Δεν έχουν υποστεί αρκετό πόνο»
- Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου: Η στιγμή που ο 28χρονος βγαίνει από το γραφείο του ποινικολόγου
- Έγκλημα στη Σύρο: Από μαχαιριά στην πλάτη ο θάνατος της 42χρονης - «Πήγε να μας ληστέψει» λένε οι κατηγορούμενοι