Ελλάδα|17.04.2026 18:34

Συνελήφθη 46χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Βρέθηκαν 171 αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης

Newsroom

Για πορνογραφία ανηλίκων συνελήφθη ένας 46χρονος στην ελληνική επικράτεια έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων που περιήλθαν από τη Europol.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τις Αρχές της Σουηδίας και της Αυστραλίας, εντόπισαν διαδικτυακούς χρήστες που εμπλέκονται σε διαμοιρασμό υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Είχε 171 αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος είχε μεταφορτώσει σε εφαρμογή αποθήκευσης νεφοϋπολογιστικού χώρου (cloud), φάκελο με 171 αρχεία οπτικοακουστικού υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση και διαδικτυακή έρευνα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές του εξωτερικού, μέσω της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του κατηγορούμενου και εξακριβώθηκε ο τόπος κατοικίας του.

Τι κατασχέθηκε από την οικία του 46χρονου

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (16/04) στην οικία του 46χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή. Από την επιτόπια εξέταση των κατασχεθέντων ψηφιακών πειστηρίων εντοπίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο) υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, στα οποία απεικονίζονταν κυρίως ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Από την ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι ο 46χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρμόδιες αρχές για το ίδιο αδίκημα και σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο κατηγορούμενος οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

πορνογραφικό υλικόπαιδική πορνογραφίαΕΛΑΣEuropolειδήσεις τώρα