Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Δύο επιθέσεις με καραμπίνα σε ΕΦΚΑ Κεραμεικού και Εφετείο από 89χρονο ρακοσυλλέκτη
Γιάννης ΖιάκαςΈνα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10.30 το πρωί, με ηλικιωμένο άνδρα να ανοίγει αρχικά πυρ μέσα στο κτίριο του ΕΦΚΑ Κεραμεικού τραυματίζοντας έναν υπάλληλο και στη συνέχεια να φτάνει μέχρι το Εφετείο στη Λουκάρεως, πυροβολώντας κατά ακόμα τεσσάρων ατόμων.
Ο 89χρονος άνδρας, ο οποίος είναι γνωστός στις Αρχες και έχει ταυτοποιηθεί αλλά εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης, μπήκε αρχικά στα γραφεία του ΕΦΚΑ Κεραμεικού που βρίσκονται στα Κάτω Πετράλωνα φορώντας μία σκούρα καπαρντίνα, μέσα στην οποία είχε κρύψει την καραμπίνα.
Αρχικά ανέβηκε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου και κατευθύνθηκε στο γραφείο του Μητρώου. Εκεί έβγαλε την καραμπίνα και σημάδεψε τους υπαλλήλους.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ζήτησε από έναν υπάλληλο να σκύψει και στη συνέχεια πυροβόλησε τον συμβασιούχο στο πόδι. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο χρειάστηκε να κάνουν τουρνικέ στον τραυματία προκειμένου να σταματήσουν την αιμορραγία, ενώ στη συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στον Ερυθρό Σταυρό.
Ο 89χρονος δε φαίνεται να είχε κάποια εκκρεμότητα με τον ΕΦΚΑ, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει για τις Αρχές κάποιο λογικό κίνητρο για τις πράξεις αυτές.
Η δεύτερη επίθεση στο Εφετείο
Αφού κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος τον πανικό που προκάλεσε, πραγματοποίησε και δεύτερη επίθεση στο κτίριο του Εφετείου στην οδό Λουκάρεως στους Αμπελόκηπους, με ακόμα τέσσερις τραυματίες.
Συγκεκριμένα, εισέβαλε στο ισόγειο του Εφετείου και πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα να τραυματίσει τρεις γυναίκες, ευτυχώς ελαφρά και ακόμα ένα άτομο
Στη συνέχεια παράτησε το όπλο και διέφυγε και πάλι, ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 89χρονος, ο οποίος είναι γνωστός ρακοσυλλέκτης στην περιοχή του Βοτανικού, έχει ψυχολογικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική.