Αστυπάλαια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας
NewsroomΣε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας κηρύσσεται και επισήμως η Αστυπάλαια, μετά από απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο αρμόδιος υπουργός, Σταύρος Παπασταύρου υπέγραψε, κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, απόφαση, με την οποία η Αστυπάλαια κηρύσσεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας, για διάστημα τριών μηνών.
Επίσης, παρατείνεται το καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας για την Πάτμο για επιπλέον τρεις μήνες.
Μη διαχειρίσιμο το πρόβλημα
Σημειώνεται πως η απόφαση αυτή ήρθε ως απότοκο της κλιμάκωσης ενός προβλήματος που έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της διαχειρίσιμης πίεσης, με τη λειψυδρία να επηρεάζει ολοένα και περισσότερο την καθημερινότητα και τις βασικές λειτουργίες του νησιού.
Παρά το υψηλό υδρολογικό δυναμικό της περιοχής, η αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων παραμένει περιορισμένη, εξαιτίας παλαιωμένων υποδομών, ανεπαρκούς συντήρησης και σημαντικών απωλειών στα δίκτυα. Την ίδια στιγμή, η αυξανόμενη ζήτηση ιδίως σε περιόδους αιχμής και οι παρατεταμένες περίοδοι μειωμένων βροχοπτώσεων εντείνουν τις πιέσεις στο σύστημα.
- Γάιδαρος και ταύρος έγιναν ζευγάρι και άφησαν άφωνους τους επιστήμονες - «Πρώτη φορά καταγράφεται»
- Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: «Δεν τον σταματά τίποτα» - Το ενδεχόμενο ενός πιο παράτολμου Τραμπ μετά από ήττα
- Γκάζι: Σκηνές αληθινού τρόμου σε Halloween party - Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς με αλυσίδες, ρόπαλα και δαγκώματα
- Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης από την Κομισιόν: Οδηγίες για την επιβίωση τις πρώτες 72 ώρες μιας κρίσης