Ελλάδα|06.05.2026 16:48

Μυτιλήνη: Ποινή 6 ετών με αναστολή σε άνδρα που πυροβόλησε γατάκι

Newsroom

Σε εξαετή κάθειρξη με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου ένας άνδρας από το Ίππειος της Λέσβου, ο οποίος το 2021 πυροβόλησε ένα αδέσποτο γατάκι.

Η απάνθρωπη πράξη του, που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του ζώου, έγινε με την αιτιολογία ότι το γατάκι... έσκιζε τις σακούλες των σκουπιδιών του «και έπρεπε να μάθει».

«Όποιος θέλει να έρθει να μου ζητήσει τον λόγο!»

Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε προκλητικός απέναντι στους αυτόπτες μάρτυρες δηλώνοντας: «Όποιος θέλει να έρθει να μου ζητήσει τον λόγο!».

Καθώς η απόπειρα θανάτωσης ζώου διώκεται πλέον ως κακούργημα, το δικαστήριο επέβαλε τη συγκεκριμένη ποινή, προσθέτοντας επιπλέον έξι μήνες φυλάκισης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι ποινές επιβλήθηκαν με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, ωστόσο στον δράστη έχει ήδη βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου.

Το άτυχο ζώο κατάφερε να επιζήσει με μόνιμα νευρολογικά προβλήματα και βρήκε ένα μόνιμο σπίτι μέσω υιοθεσίας, μέχρι τον θάνατό του το 2025 από διαφορετικά αίτια.

Μυτιλήνηκακούργημαγάτακακοποίηση ζώωνειδήσεις τώρα