Ελλάδα|12.11.2018 10:26

Ήπειρος: Το τελωνείο κράτησε... πεσκέσι γάμου αξίας 21.000 €

Τίμος Φακαλής

Λαβράκι έβγαλε ένας έλεγχος ρουτίνας στο τελωνείο Μέρτζανης όταν προσπάθησε να περάσει τα Ελληνοαλβανικά σύνορα το μεσημέρι της Παρασκευής (09/11) ένα ζευγάρι Αλβανών κουβαλώντας  21.000 ευρώ το οποίο δεν είχε δηλώσει στις τελωνειακές αρχές.

Ο 52χρονος Αλβανός ο οποίος διαμένει μαζί με τη σύζυγό του για πάνω από 10χρόνια στην Πελοπόννησο επέστρεφε στην πατρίδα του για ένα γάμο έχοντας στην τσέπη του 21.000 ευρώ. Το ρευστό  όμως εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και να του επιβληθεί πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 25% του κεφαλαίου.

Όπως εξήγησε στους τελωνειακούς ο 52χρονος τα χρήματα ήταν οικονομίες από τις αγροτικές δουλειές που έκανε στην Πελοπόννησο όλα τα προηγούμενα χρόνια και πήρε μαζί του τα χρήματα γιατί θα γίνονταν κουμπάρος  σε γάμο στα Τίρανα. 

Μιλώντας στο ethnos.gr το τελωνείο Μέρτζανης τόνισε ότι ο Αλβανός ήταν συνεργάσιμος ενώ είναι το πρώτο περιστατικό που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στην έξοδο από τη χώρα από το συγκεκριμένο τελωνείο. 
Αντίστοιχα περιστατικά είναι πιο συνηθισμένα στην είσοδο προς την Ελλάδα από την Αλβανία από το τελωνείο της Μέρτζανης. 

Αλβανία