Αναίρεση της απόφασης για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου μελετά ο Άρειος Πάγος - Παραγγελία του Κωνσταντίνου Τζαβέλλα
NewsroomΤο ενδεχόμενο να αναιρεθεί η απόφαση της αποφυλάκισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, που είχε καταδικαστεί για την συμμετοχή του στη 17Ν, φέρεται να εξετάζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Σοφοκλής Λογοθέτης.
Με παραγγελία του Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Εφετείου Πειραιά, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζήτησε την απόφαση (βούλευμα) και μελετά την άσκηση αναίρεσης.
Ο αντεισαγγελέας πρόκειται να αναζητήσει και να μελετήσει αναλυτικά το νομικό σκεπτικό του βουλεύματος που έκανε δεκτή την πέμπτη κατά σειρά αίτηση του 82χρονου, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Μετά την αξιολόγηση, θα αποφανθεί εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την άσκηση αναίρεσης.
Η απόφαση
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε θετικά για το αίτημα αποφυλάκισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, με συγκεκριμένους όρους, ενώ είχε προηγηθεί αρνητική πρόταση του εισαγγελέα πρωτοδικών, του δικαστικού συμβουλίου του πρώτου βαθμού και αρνητική πρόταση του εισαγγελέα που εισηγήθηκε στο δικαστικό συμβούλιο του Εφετείου. Οι όροι που του τέθηκαν συγκεκριμένα είναι να μην φύγει από τη χώρα, να παρουσιάζεται μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να μένει μόνιμα στην περιοχή που δήλωσε ο κατοικία, στον Βύρωνα.
Ο «Λάμπρος» της 17Ν, ο οποίος κρατείται στις Φυλακές Κορυδαλλού, είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια και κάθειρξη 25 ετών για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση. Είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στους Λειψούς. Δεν παραδέχτηκε ποτέ καμία από τις κατηγορίες και αρνήθηκε τη συμμετοχή του.
Μετά την αποφυλάκιση του παραμένουν κρατούμενοι οι καταδικασθέντες σε πολυετείς ισόβιες καθείρξεις ο Δημήτρης Κουφοντίνας και οι αδελφοί Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός.
- Στη σκιά αμφιβολιών για την πυρασφάλεια των καθισμάτων στα τρένα - Μυστικότητα από τη ΡΑΣ
- Χανιά: Στη ΜΕΘ 3χρονο κοριτσάκι - Έφερε υποσκληρίδιο αιμάτωμα και μώλωπες από χτυπήματα
- Final Four 2026: Ατελείωτο χάος με εισιτήρια φίλων του Ολυμπιακού - Υπαρκτό το σενάριο αλλαγής ώρας των ημιτελικών
- Λάβρος Σαμαράς στη Βουλή: Πόσο πια θα εξευτελιστούν οι θεσμοί, τι φοβάται ο Μητσοτάκης;