Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 38χρονο για τον θάνατο του 67χρονου στον Εύοσμο
NewsroomΠοινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 38χρονου που συνελήφθη για τον θανάσιμο τραυματισμό του 67χρονου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της Παρασκευής (30/5) έκανε μαζί με τον 67χρονο χρήση ναρκωτικών ουσιών και ότι, σε κάποια στιγμή, το θύμα έπεσε στο πάτωμα, ενώ ο ίδιος επιχείρησε να του προσφέρει βοήθεια.
Ο 38χρονος παραπέμφθηκε στην 3η Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε επιπλέον ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση, σε βαθμό πλημμελήματος. Αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ έως τότε παραμένει υπό κράτηση.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
«Σύλληψη 38χρονου ημεδαπού στο πλαίσιο διερεύνησης ανθρωποκτονίας 67χρονου άντρα
Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ανθρωποκτονίας 67χρονου ημεδαπού, αστυνομικοί του Α.Τ. Κορδελιού – Ευόσμου συνέλαβαν 38χρονο άντρα.
Πρόκειται για ημεδαπό, στην οικία του οποίου στην περιοχή του Ευόσμου, βρέθηκε, αρχικά, σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι ο 67χρονος, ο οποίος κατέληξε, πρωινές ώρες σήμερα (30-05-2026), σε νοσοκομείο που είχε διακομισθεί.
Εντός της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».
Το χρονικό της υπόθεσης
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (30/5), περίπου στις 21:00, όταν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών και ακολούθησε έντονος καβγάς μεταξύ τους για προσωπικές διαφορές. Η αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 67χρονος δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του νωρίς το πρωί.
Μετά τον θάνατο του 67χρονου, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 38χρονου αναβαθμίστηκε αφορώντας πλέον το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά και παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα. Παράλληλα, ο 38χρονος φέρεται να διατηρούσε στο παρελθόν σχέση με την κόρη του θύματος.
- Ελληνικά νησιά μόνο για ξένους τουρίστες; Μια περιουσία τα ακτοπλοϊκά - Έως 650€ για μια οικογένεια
- Κακοποίηση 3χρονης στα Χανιά: Στη φυλακή μητέρα και σύντροφος - Η μαρτυρία-«κλειδί»
- Εκατομμύρια ασθενείς με καρκίνο του μαστού θα μπορούσαν να αποφύγουν τη χημειοθεραπεία
- Τρώτε γρήγορα το παγωτό σας και σας πιάνει πονοκέφαλος; Η κρυφή σύνδεση του «brain freeze» με τις ημικρανίες