Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το αεροσκάφος που μετέφερε τον Δένδια στην Κύπρο
NewsroomΠεριστατικό παρενόχλησης του αεροσκάφους που μετέφερε τον Υπουργό Άμυνας, Νίκος Δένιδα, στην Κύπρο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ και επιβεβαιώνουν πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.
Συγκεκριμένα, η παρενόχληση έγινε μέσω κλήσεως στον ασύρματο, από το αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα. Ανάλογες κινήσεις έγιναν και προς τα αεροσκάφη του Γάλλου και Ολλανδού υπουργών Άμυνας.
Επιπλέον, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το ίδιο αεροδρόμιο και παρακολουθούσαν από απόσταση τα κρατικά αεροσκάφη που μετέφεραν τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, όπως και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Άμυνας βρίσκονται στην Κύπρο ενόψει του άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (Άμυνας) που θα φιλοξενηθεί στη Λευκωσία αύριο Δευτέρα, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Meteo: Το καλοκαίρι του 2026 ήταν το 6ο θερμότερο στην Ελλάδα από το 1960
- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μακρυκάπα Ευβοίας: Κινδυνεύουν εγκαταστάσεις - 13 εναέρια στη μάχη με τις φλόγες και «112»
- Αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Καβάλα - Ζημιά σε έλικα κατά την κατάσβεση
- ΕΟΦ: Εντοπίστηκε φυτικό μέλι με φαρμακευτικές ουσίες για αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας