Ελλάδα|12.11.2018 14:12

Ξέσπασε η μητέρα του Μάριου στη δίκη: «Δολοφόνε, αλήτη»

Σοφία Σπίγγου

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα ολοκληρώθηκε η κατάθεση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. «Δολοφόνε, αλήτη. Ο Θεός υπάρχει και θα τιμωρήσει εσένα και τα παιδιά σου. Δολοφόνε!», φώναξε ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της η Βαρβάρα Θεοδωράκη, απευθυνόμενη στον βασικό κατηγορούμενο για την απαγωγή και τη δολοφονία του γιου της τον Αύγουστο του 2012. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου συχνά ξεσπούσε σε κλάματα, ζητούσε να μάθει πού βρίσκεται το κορμί του παιδιού της και έβγαινε υποβασταζόμενη από την αίθουσα.

Στη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε και ο ξάδελφος του Μάριου, ο οποίος υποστήριξε ότι όταν οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα, ο 73χρονος κατηγορούμενος προσπαθούσε να αποτρέψει την οικογένεια να ενημερώσει την αστυνομία. «Με την καθοδήγηση του κατηγορουμένου, η μητέρα του Μάριου πήρε την απόφαση να δανειστεί το ποσό που της ζητούσαν οι απαγωγείς. Μας είπε ο κατηγορούμενος να μην το πούμε σε κανέναν. Επειδή η μητέρα του Μάριου δεν είχε συμπληρώσει το ποσό, ο κατηγορούμενος της έλεγε "κοίτα να δεις και οι απαγωγείς άνθρωποι είναι, μπορούν να δώσουν μια προθεσμία 10-15 ημερών". Την επόμενη μέρα την πήραν οι απαγωγείς τηλέφωνο και της είπαν το ίδιο», ανέφερε ο μάρτυρας.

Τη σκυτάλη πήρε ένας φίλος του άτυχου, Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο 26χρονος Μάριος δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών ενώ διαπληκτίστηκε και με τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης. «Εσύ δεν είσαι που μου έδωσες κλωτσιά στο πρωτόδικο δικαστήριο;», φώναξε ο κατηγορούμενος στον μάρτυρα κι εκείνος του απάντησε: «Και λίγες έφαγες. Το παιδί πού το έχεις;». 

Σε πρώτο βαθμό ο 73χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ενώ η σύζυγός του σε κάθειρξη 18 ετών. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, ενώ διέταξε τη βίαιη προσαγωγή μάρτυρα που φέρεται να συμμετείχε στη μεταφορά της σορού, μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής.

Μάριος Παπαγεωργίου