Ελλάδα|29.06.2026 22:40

Φωτιά στην Καλλιθέα: «Πήδα, μου λέγανε, πήδα, και με κράτησαν», είπε η 75χρονη που το σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες

Newsroom

«Με κράτησαν και πήδηξα» είπε η 75χρονη γυναίκα αναγκάστηκε να πηδήξει από το μπαλκόνι της για να σωθεί από τη φωτιά και έπεσε στα χέρια δύο νεαρών που περνούσαν από το σημείο.

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση ενός διερχόμενου διανομέα ο οποίος είδε τις φλόγες να ξεπηδάνε και σταμάτησε να βοηθήσει όπως μπορούσε. Στο σημείο έσπευσαν και άλλοι γείτονες και περαστικοί, φωνάζοντας στη 75χρονη να πηδήξει για να σωθεί και αυτοί θα την πιάσουν.

Η γυναίκα απελπισμένη πήδηξε και κατέληξε στα χέρια των ανθρώπων που της έσωσαν τη ζωή.

Η 75χρονη περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε ενώ ευχαρίστησε τα άτομα που έσπευσαν να τη βοηθήσουν: «πήδα, μου λέγανε, πήδα, και με κράτησαν και πήδηξα».

Η ίδια είπε πως δεν κατάλαβε πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ούτε ξέρω πώς πήρε φωτιά. Από την είσοδο πήρε φωτιά και άνοιξα την πόρτα και γέμισε το σπίτι».Μετά τη διάσωσή της μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

Ο διανομέας που την έπιασε: «Πήδα γιαγιά, σε πιάνω»

Από τους ανθρώπους που έσωσαν τη 75χρονη ήταν ένας διανομέας, ο οποίος περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο και σταμάτησε αμέσως μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε.

«Βλέπω τη γιαγιά να φωνάζει “βοήθεια, βοήθεια” και σταματάω με το μηχανάκι. Της λέω “πήδα γιαγιά κάτω, πήδα, σε πιάνω”. Ήρθε και ένα παλικάρι που ήταν μαζί μου. Με άκουσε η γιαγιά, πήδηξε και την πιάσαμε μαζί. Αυτό ήταν», περιέγραψε.

Ο γιος του ζευγαριού: «Μου είπε “καίγονται όλα”»

Συγκλονισμένος εμφανίστηκε και ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού, ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τη μητέρα του για όσα συνέβαιναν μέσα στο φλεγόμενο σπίτι.

«Μου μίλησε η μητέρα μου και μου λέει “καίγονται όλα, καίγονται όλα, έχω πάρει φωτιά. Δεν ξέρω πού είναι ο μπαμπάς σου, δεν ξέρω τι γίνεται”. Αναγκάστηκε η γυναίκα και πήδηξε από το μπαλκόνι», είπε.

Η επιχείρηση διάσωσης

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα. Τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά το ηλικιωμένο ζευγάρι κοιμόταν, ενώ ειδοποιήθηκε από γείτονα.

Ο 80χρονος κατάφερε να διαφύγει από εξωτερική σκάλα στο πίσω μέρος της κατοικίας, ενώ η σύζυγός του εγκλωβίστηκε στο μπαλκόνι μέχρι να πηδήξει με τη βοήθεια των κατοίκων.

Στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με επτά οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί σε γειτονικά κτίρια. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν επίσης ο 80χρονος με τραύμα στο πόδι, καθώς και δύο πυροσβέστες, ο ένας με τραυματισμό στο χέρι και ο άλλος με αναπνευστικά προβλήματα.

φωτιάΚαλλιθέαδιαμέρισμαειδήσεις τώρα