Ελλάδα|02.07.2026 17:22

Θεσσαλονίκη: Ο Παναγιώτης Νέστορας περιγράφει τον εφιάλτη της έκρηξης - «Είναι εγκληματίες»

Newsroom

Λεπτό προς λεπτό αφηγείται τον εφιάλτη που έζησε τις πρώτες στιγμές της έκρηξης ο Παναγιώτης Νέστορας, σύζυγος της Βάγιας Νέστορα που έχασε τη ζωή της στις εμπρηστικές επιθέσεις που συνέβησαν χθες (1/7) στα σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα ο συναγερμός του σπιτιού ενεργοποιήθηκε απότομα. Αποφάσισε, έτσι να κατέβει για να δει τι έχει συμβεί, με αποτέλεσμα να αντικρίσει το όχημα της οικογένειας τυλιγμένο στις φλόγες, ενώ η φωτιά, ήδη, εξαπλωνόταν ραγδαία και η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Πώς έγιναν όλα

Την ίδια στιγμή, όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ, η σύζυγός του κινήθηκε προς την πυλωτή της πολυκατοικίας, προσπαθώντας να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η αγωνία μετατράπηκε σε χάος, καθώς τα μέλη της οικογένειας βρέθηκαν να κινούνται σε διαφορετικούς ορόφους, την ώρα που η φωτιά μαινόταν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αφροδίτη Νέστορα είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε χέρια και πόδια, κάνοντας τη μετακίνησή της αδύνατη, αφού θα έπρεπε να εκτεθεί στις φλόγες και στον καπνό ξανά. Παράλληλα, ανέφερε ότι και ο ίδιος αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνών.

Χαρακτήρισε τους υπεύθυνους «εγκληματίες», υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη χωρίς καμία απολύτως επιείκεια. Όπως τόνισε, η χρήση εμπρηστικών μηχανισμών συνιστά μια πράξη που ισοδυναμεί με θανάσιμη απειλή.

ειδήσεις τώραέκρηξηεμπρηστική επίθεσηΘεσσαλονίκη