Φωτιά στη Χαλκιδική: Δύσκολη κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της Καλλικράτειας - Σπίτια «τυλίχθηκαν» στις φλόγες
NewsroomΣυναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (4/7) για φωτιά στη Χαλκιδική, με σπίτια να τυλίγονται στις φλόγες στην περιοχή της Καλλικράτειας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ύδρευσης, Παναγιώτη Τσικαρίδη.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00 του Σαββάτου στον οικισμό Αμπελάκια, στην περιοχή της Καλλικράτειας. Ήχησε το 112 για την εκκένωση των κατοίκων του οικισμού Αμπελάκια αλλά και της Κηπούπολης.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους της περιοχής, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε τουλάχιστον τέσσερα σπίτια, ενώ η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον τρεις απεγκλωβισμούς κατοίκων.
Περίπου στις 20:00 το μέτωπο οριοθετήθηκε.
Εικόνες από το μέτωπο
Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί οκτώ εναέρια μέσα.
Πολύ δύσκολη η κατάσταση
Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσικαρίδης δηλώνει στο ThessPost.gr ότι ήδη τα πρώτα σπίτια τυλίγονται στις φλόγες. «Το είδα με τα μάτια μου. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Χαρένη, αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Προποντίδας, η φωτιά απειλεί κατοικίες από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε. «Είναι πάρα πολύ δύσκολα» λέει στο ίδιο μέσο.
- Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στην Κρήτη: Νέο 112 στην Ιεράπετρα - Οκτώ εγκλωβισμένοι στο Φαράγγι της Σαμαριάς
- Νέες αυξήσεις στη φέτα και τα γαλακτοκομικά - Πού μπορεί να φτάσουν οι τιμές
- Άγρια επίθεση σε γυναίκα οδηγό ταξί: Επιβάτης τη δάγκωσε και της έκοψε το αυτί
- Ο πράκτορας της KGB που πρόδωσε τη χώρα του στον Ψυχρό Πόλεμο για να νικήσει τη στυτική δυσλειτουργία