Κίνδυνος να μην δικαστεί στην Ελλάδα ο δεύτερος δολοφόνος Ζαφειρόπουλου
NewsroomΈντονες διεργασίες και αλληλογραφία μεταξύ αξιωματικών της Ιντερπόλ είναι σε εξέλιξη, μετά τη σύλληψη στην Αλβανία, βάσει ερυθράς αγγελίας, του δεύτερου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Παρόλ΄αυτά, υπάρχει ο κίνδυνος ο επονομαζόμενος και «φτερωτός Μαραντόνα» να μην εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα για να δικαστεί. Η πιθανότητα αυτή υπάρχει καθώς, όπως διευκρινίζει στο μεσημεριανό δελτίο του OPEN TV η Μίνα Καραμήτρου, ο συλληφθείς είναι Αλβανός πολίτης και η Αλβανία δεν εκδίδει τους πολίτες της.
Μέχρι στιγμής, οι αλβανικές Αρχές έχουν ενημερώσει τις ελληνικές ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να κατηγορείται στην Αλβανία ο Ένο Μάτα, επομένως αυτή τη στιγμή είναι ενεργό μόνο το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Έτσι, θα πρέπει οι Αρχές Ελλάδας και Αλβανίας να έρθουν σε κάποια συνεννόηση, ωστόσο συνήθως η θέση της Αλβανίας είναι να μεταφέρονται οι δικογραφίες στη χώρα και να γίνονται εκεί τα δικαστήρια.
Περισσότερα στο ρεπορτάζ του OPEN TV:
- Νέα σελίδα στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: «Πέφτουν» οι υπογραφές με τον γαλλικό κολοσσό Meridiam
- Υπό κράτηση ο 55χρονος που κρατούσε τον νεκρό πατέρα του σε καταψύκτη - Το χρονικό της φρίκης
- Γιατί οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν «δώρο» τη συντριβή του πυραύλου της SpaceX στη Σελήνη
- Πατέρας χρησιμοποίησε το TikTok της 11χρονης κόρης του, κάλεσε τον βιαστή της σπίτι και τον πυροβόλησε