Ιωάννινα: Οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ανασύρθηκε από την Παμβώτιδα
NewsroomΣυναγερμός σήμανε σήμερα (27/7) στα Ιωάννινα καθώς κατά την διάρκεια καθαρισμού της λίμνης Παμβώτιδας, ανασύρθηκε από τους δύτες οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των Αρχών.
Το πολεμικό υλικό ήρθε στην επιφάνεια, την ώρα που γερανός ανέσυρε μεταλλικές βάρκες στο πλαίσιο των εργασιών υποβρύχιου καθαρισμού. Αμέσως, ο χώρος αποκλείστηκε, ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έφτασαν εξειδικευμένοι πυροτεχνουργοί, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να παραλάβουν το επικίνδυνο υλικό.
Οι εργασίες διακόπηκαν προληπτικά, ενώ το πρόγραμμα καθαρισμού της Παμβώτιδας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027, με τους δύτες να σαρώσουν και να καθαρίζουν μια τεράστια υποβρύχια έκταση 328.250 τ.μ., από την περιοχή Μάτσικα έως το Πέραμα, την Αμφιθέα, τη Ντραμπάτοβα και τα Σφαγεία.
«Η λίμνη δεν είναι σκουπιδότοπος και ό,τι βυθίζεται δεν χάνεται», είναι το μήνυμα που στέλνει ο ΟΦΥΠΕΚΑ, ο οποίος εποπτεύει τη δεύτερη φάση του προγράμματος.
Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) αποτελεί τον βασικό επιχειρησιακό βραχίονα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση και προστασία των προστατευόμενων περιοχών της χώρας. Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο, ο ΟΦΥΠΕΚΑ υλοποιεί εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την αποκατάσταση των λιμναίων οικοσυστημάτων και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης, αποδεικνύοντας ότι η προστασία των φυσικών πόρων της Ηπείρου απαιτεί διαρκή φροντίδα και εξειδικευμένες δράσεις στο πεδίο.
- Πώς φτάσαμε στη σύλληψη των γιατρών για τον θάνατο του Μαζωνάκη - Οι κάμερες και το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης
- Τραγωδία στην Ελβετία: Πολύνεκρο τροχαίο μετά από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου
- Απίστευτο λάθος σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Δάφνη: Έβαλαν απορρυπαντικό στο φαγητό αντί για ξύδι
- «Μόνο στη Νέα Υόρκη»: Άνδρας χόρευε πάνω σε νταλίκα εν κινήσει - Το βίντεο που έγινε viral