Ελλάδα|22.08.2026 16:32

Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκρός ο ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα

Newsroom

Τραγικό τέλος είχε ο 40χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο, που έπεσε σε απόκρημνη περιοχή ανάμεσα στο Λούκι Μύτικα και την Κακόσκαλα, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο άτυχος άνδρας είχε πραγματοποιήσει ανάβαση στον Μύτικα και, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του, φαίνεται πως παρεκκλίνει από τη διαδρομή του και βρέθηκε στο κενό, πέφτοντας σε χαράδρα μεγάλου βάθους στη διαδρομή μεταξύ Λουκιού Μύτικα και Κακόσκαλας.

Σύμφωνα με το voria.gr, στο σημείο επιχειρούν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αλλά και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τη σορό του άτυχου άντρα

Η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς το σημείο είναι δυσπρόσιτο και επικίνδυνο.

Η διαδικασία της ανάσυρσης παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες, εξαιτίας του δύσβατου και επικίνδυνου χαρακτήρα του σημείου.

ειδήσεις τώραΌλυμποςορειβάτης