Ελλάδα|12.11.2018 19:08

Στο «σφυρί» το σπίτι του Ανδρέα Μιαούλη στην Ύδρα

Newsroom

Στο «σφυρί» βγαίνει η ιστορική κατοικία του Ανδρέα Μιαούλη στην Ύδρα. 

Το σπίτι-μουσείο όπου έζησε η μεγάλη μορφή της επανάστασης του 1821, βγήκε στην ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s προς 4,5 εκατομμύρια. 

«Το ακίνητο αποτελείται από το κύριο κτίσμα και κάποια κτίρια ακόμη, τα οποία είναι τοποθετημένα γύρω από μία εσωτερική πέτρινη αυλή, η οποία υπόσχεται στιγμές χαλάρωσης. Η μοναδική τοποθεσία του ακινήτου προσφέρει, από τα περισσότερα σημεία του, εκπληκτική θέα στο Αιγαίο. Μόλις μπείτε στο αρχοντικό και στο κύριο σαλόνι, αισθάνεστε αμέσως το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των χρωμάτων. Εδώ το παρελθόν και το παρόν ζουν μαζί και αρμονικά», αναφέρει στη σελίδα του ο οίκος Sotheby's. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, έστειλε ήδη επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, για τη δημοπράτηση. 

Το αρχοντικό του Μιαούλη κατασκευάστηκε το 1808 στην περιοχή Αυλάκι της Ύδρας από τον ίδιο. Βρίσκεται μέσα σε ένα οικόπεδο 1.100 μέτρων και έχει εμβαδόν 748 μέτρα. 

Η ιστορική κατοικία αποτελείται από έξι κρεβατοκάμαρες και έξι μπάνια. Πίνακες ζωγραφικής, αντικείμενα μεγάλης αξίας, σκεύη, έπιπλα, φωτιστικά οροφής, όλα υψηλής αισθητικής, κοσμούν τους χώρους αυτού του σπιτιού, που είναι κομμάτι της ελληνικής Ιστορίας. Οι Υδραίοι δεν την ονόμασαν τυχαία Grande Dame, δηλαδή επιφανή κυρία. 

Ανδρέας ΜιαούληςSotheby'sΎδρα