Ελλάδα|23.08.2026 19:18

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 31χρονος μετά από κινηματογραφική καταδίωξη - Λήστευε συστηματικά ηλικιωμένες

Newsroom

Συνελήφθη 31χρονος κακοποιός που λήστευε ηλικιωμένες γυναίκες στη Θεσσαλονίκη.

Ο 31χρονος, αλλοδαπής καταγωγής, «πιάστηκε» έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη σήμερα (23/8) το πρωί, καθώς τον τελευταίο μήνα είχε ληστέψει δεκάδες γυναίκες μεγάλης ηλικίας.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο δράστης συνελήφθη χάρη στην παρατηρητικότητα του πληρώματος ενός περιπολικού της Άμεσης Δράσης και στον επαγγελματισμό αστυνομικών της ΟΠΚΕ που κλήθηκαν για συνδρομή.

Αρχικά, ο δράστης έγινε αντιληπτός από το πλήρωμα του περιπολικού της Άμεσης Δράσης στη Λεωφόρο Όχι, κοντά στον Ζωολογικό Κήπο.

Το περιπολικό προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, όμως εκείνος τράπηκε σε φυγή. Ζητήθηκε η συνδρομή σταθμών της ΟΠΚΕ. Ο ληστής εγκατέλειψε το μηχανάκι του και άρχισε να τρέχει πεζός.

Αστυνομικοί τον καταδίωκαν πεζοί για περισσότερα από 30 λεπτά

Πήδηξε από μεγάλο ύψος και προσπάθησε να κρυφτεί μέσα σε θάμνους στους Κήπου του Πασά. Οι αστυνομικοί τον καταδίωκαν πεζοί για περισσότερα από 30 λεπτά. Τελικά τον εντόπισαν, τον περικύκλωσαν και του φόρεσαν χειροπέδες.

Ο 31χρονος κρατείται στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τούμπας – Τριανδρίας. Ομολόγησε ότι σήμερα το πρωί άρπαξε την τσάντα μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην περιοχή της Τούμπας.

Σε βάρος του θα σχηματιστεί δικογραφία για το σύνολο των περιστατικών που έχουν αναφερθεί στις Αρχές.

Ληστείες και κλοπές που ταιριάζουν στο προφίλ του συγκεκριμένου δράστη έχουν αναφερθεί στη Σταυρούπολη, στη Νεάπολη και στον Εύοσμο.

Θεσσαλονίκηκαταδίωξηειδήσεις τώραληστείες