Ελλάδα|12.11.2018 20:13

Είπαν όλοι το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Μπόμη

Newsroom

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο δάσκαλο της Δημοσιογραφίας, Ανδρέα Μπόμη, είπαν η οικογένεια, εκατοντάδες φίλοι και συνάδελφοι στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 12 Νοεμβρίου, στη Ζωοδόχο Πηγή Μελισσίων. 

Στο κοιμητήριο οι φίλοι του και οι άνθρωποι που τον αγάπησε και τους ανταπόδωσε την αγάπη του, τον συνόδευσαν μέχρι την τελευταία του κατοικία. 

Με επικήδειους λόγους αποχαιρέτησαν τον Ανδρέα Μπόμη η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

«Η ελληνική δημοσιογραφία πενθεί τον ευπατρίδη της δημοσιογραφίας». Έτσι ξεκίνησε τον συγκινητικό επικήδειο η κυρία Αντωνιάδου, η οποία αναφέρθηκε στην πορεία του.

«Με μεγάλη θλίψη και πόνο η δημοσιογραφική οικογένεια αποχαιρετά σήμερα τον Ανδρέα Μπόμη. Τον ευπατρίδη της δημοσιογραφίας, που λάμπρυνε με την παρουσία του και κόσμησε τον κλάδο μας για δεκαετίες. Η ελληνική δημοσιογραφία θρηνεί σήμερα για το θάνατο του, που αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκφέρει κανείς λόγια παρηγοριάς, μιας και τα λόγια είναι φτωχά, πολύ φτωχά, μπροστά στην ξεχωριστή δημοσιογραφική και συγγραφική σου πορεία που σε ανέδειξαν και σε οδήγησαν στην κορυφή της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Γεννημένος στον Πειραιά το 1938 και στη δημοσιογραφία από το 1959, εργάστηκες ως συντάκτης, συνεργάτης, αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και διευθυντής ξεκινώντας από το περιοδικό «Πρώτο» και στη συνέχεια στις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Απογευματινή», «Ελεύθερος Τύπος» και «Έθνος». Στο «Έθνος» υπήρξες εμπνευστής του υποδειγματικού αθλητικού ενθέτου «Εθνοσπόρ» και ακόμα, γενικός διευθυντής στο περιοδικό «Εικόνες», ενώ υπήρξες στέλεχος για μια δεκαετία στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη καθώς και της εφημερίδας «Η Πράσινη» σε συνεργασία με τον γιο σου Παναγιώτη, ο οποίος ακολουθεί επίσης την δημοσιογραφική διαδρομή. Εργάστηκες ακόμη στην τηλεόραση, ως υπεύθυνος της εκπομπής «Αθλόραμα», σχολιαστής στον «Κόσμο των Σπορ» και δημιουργός του τηλεοπτικού περιοδικού «1.Χ.2». Επιπλέον, συγγραφέας 11 βιβλίων και Αλμανάκ αθλητικού περιεχομένου. Για την προσφορά σου τιμήθηκες με το βραβείο Μπότση και από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, σε εκδήλωση μαζί με 15 βετεράνους του αθλητικού ρεπορτάζ».

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στον λόγο του σημείωσε: «είναι πολύ δύσκολο Ανδρέα για όλους εμάς που σε γνωρίσαμε και σε αγαπήσαμε σαν πατέρα και σαν αδελφό, να σου πούμε σήμερα το τελευταίο αντίο».  

Ανδρέας Μπόμης