Το τελευταίο αντίο στον Σμηναγό Δημήτρη Πέτρου που σκοτώθηκε στη συντριβή του Phantom στην Τανάγρα
NewsroomΣε κλίμα βαθιάς οδύνης και ανείπωτης θλίψης τελέστηκε η κηδεία του 37χρονου Σμηναγού Δημήτρη Πέτρου, ενός εκ των δύο αεροπόρων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη μοιραία συντριβή του αεροσκάφους Phantom F-4E στην Τανάγρα.
Το φέρετρο με τη σορό του αξιωματικού, σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, μεταφέρθηκε από συναδέλφους του της Πολεμικής Αεροπορίας στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο χωρίο Κατσικά των Ιωαννίνων.
Άγημα της Αεροπορίας και η στρατιωτική μπάντα απέδωσαν τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.
Την κυβέρνηση στην εξόδιο ακολουθία εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιος Δαβάκης, ενώ το «παρών» έδωσαν βουλευτές της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων, συνάδελφοι του εκλιπόντος και πλήθος κόσμου που έσπευσε να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του.
Η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη από τον άδικο χαμό του Σμηναγού, ο οποίος αφήνει πίσω του γονείς, αδέλφια, την σύζυγό του και τον αβάφτιστο κοριτσάκι τους.
- Θάνατος Μαζωνάκη: Συνελήφθησαν οι δύο γιατροί για θανατηφόρα έκθεση - Τα στοιχεία που τους «έκαψαν»
- Ποιο είναι το μικρό νησί στην Υεμένη που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή
- Ανατροπή με τον Αμβρόσιο: Γιατί η Εκκλησία αποφάσισε να ανακαλέσει την τιμητική διάκρισή του
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη εκτός ελέγχου; Γιατί οι ειδικοί φοβούνται την επόμενη μέρα - Τα ανησυχητικά μηνύματα