Ελλάδα|26.09.2026 12:00

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Μιλούν» τα κινητά - Το τελευταίο μήνυμα στη γιατρό και η νέα κατάθεση της νοσηλεύτριας

Newsroom

Οι αρχές βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, καθώς η υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της. Δεκαεπτά ημέρες μετά, τα νέα εργαστηριακά δεδομένα, τα ψηφιακά ίχνη από τις τηλεφωνικές συσκευές και οι διαδοχικές ανατροπές στις καταθέσεις των βασικών μαρτύρων συνθέτουν ένα σύνθετο παζλ, το οποίο οι ανακριτικές αρχές επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν.

Κομβικής σημασίας θεωρούνται τα ευρήματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα. Από αυτά θα διαπιστωθεί σε εργαστηριακό επίπεδο εάν είχε χορηγηθεί καταστολή στον δημοφιλή ερμηνευτή, ενώ παράλληλα το άνοιγμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε κομβικά ερωτήματα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου συνιστά πλέον το σημείο-κλειδί στην υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς εκτιμάται ότι θα διευρύνει τον κύκλο των εμπλεκόμενων προσώπων και θα ρίξει φως σε σημαντικές συνομιλίες.

Όπως σημείωσε η κυρία Δημογλίδου σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου (26/09), η εντολή του 32ου ανακριτή για το άνοιγμα των τηλεφώνων παρέχει στους αστυνομικούς τη δυνατότητα να ανακτήσουν μηνύματα και ψηφιακά δεδομένα, ακόμα και στην περίπτωση που έχουν διαγραφεί από εφαρμογές ή από την απλή εισερχόμενη/εξερχόμενη αλληλογραφία.

«Έχουμε περιεχόμενο μηνυμάτων όταν γίνεται η άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ακόμα και μηνυμάτων που μπορεί να έχουν διαγραφεί», υπογράμμισε.

Το εύρος του χρονικού διαστήματος που θα τεθεί υπό έλεγχο θα οριστεί από τις δικαστικές αρχές, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα καλύπτει τουλάχιστον το εικοσιτετράωρο του συμβάντος, ενώ είναι πιθανό να επεκταθεί και σε προγενέστερες ημέρες.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα ζητηθεί άρση και για τις προηγούμενες ημέρες», δήλωσε η ίδια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψουν νέες συνομιλίες και άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα.

Παράλληλα, η κυρία Δημογλίδου επεσήμανε την άμεση δραστηριοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και τον στενό συντονισμό ανάμεσα στις προανακριτικές και ανακριτικές αρχές.

«Όταν η Αστυνομία κάνει καλή δουλειά, πρέπει να το λέμε», ανέφερε, εξαίροντας τα γρήγορα αντανακλαστικά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι οποίες κατάφεραν να ανασύρουν ψηφιακά ίχνη παρά τις προσπάθειες απόκρυψής τους από εμπλεκόμενους.

Καθοριστική είναι και η συμβολή των μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς πέντε άτομα έχουν καταθέσει ότι εντός του ιατρείου βρίσκονταν συγκεκριμένα πρόσωπα, ένα στοιχείο που τελεί ακόμη υπό διευκρίνιση.

Το τελευταίο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη στην γιατρό

Ένα γραπτό μήνυμα που φέρεται να απέστειλε ο Γιώργος Μαζωνάκης στην προφυλακισμένη γιατρό μία ημέρα πριν από την απώλειά του, προσφέρει νέα δεδομένα στην υπόθεση σχετικά με την επικοινωνία του τραγουδιστή με τη γυναικολόγο.

Στο κείμενο αυτό, ο ερμηνευτής φαίνεται να εκφράζει απορίες αναφορικά με το ακριβές χρηματικό ποσό που έπρεπε να καταβάλει για τη θεραπεία, καθώς και δισταγμούς για το αν θα προχωρούσε τελικά σε αυτή.

Το μήνυμα, βάσει των στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναφέρει: «Αγαπητή μου, την ώρα που μιλήσαμε είχε μια βιασύνη η παρέα μας και δεν κατάλαβα τι είναι αυτό που πρέπει να πληρώσω έξι ή τρεις χιλιάδες. Οπότε να μιλήσω τι και πώς, αλλά θα έρθω αν είναι να κάνω υδροθεραπεία, πάντως δεν είμαι σε θέση να δίνω τέτοια ποσά».

Η συγκεκριμένη επαφή φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του υπνοθεραπευτή.

Όπως ανέφερε: «Γνωρίζω ότι η γιατρός επικοινωνεί με τον Γιώργο Μαζωνάκη και συμφωνούν στα λεφτά και στις θεραπείες».

Η νέα κατάθεση της 56χρονης νοσηλεύτριας

Στο μεταξύ, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η 56χρονη νοσηλεύτρια φέρεται να τροποποίησε τους αρχικούς της ισχυρισμούς προς την Αστυνομία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ώρα που προσήλθε ο Γιώργος Μαζωνάκης στο ιατρείο.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε: «Είπα στην πρώτη μου κατάθεση ότι ο Μαζωνάκης ήρθε στις 15:30 γιατί αυτή ήταν η γραμμή που μας έδωσε η γιατρός. Εγώ έφθασα στο ιατρείο στις τρεις το μεσημέρι, δεν γνώριζα τι ώρα ήρθε ο τραγουδιστής, ήταν μέσα ήδη όταν έφθασα».

Η ίδια αναφέρει ακολούθως τις συνθήκες υπό τις οποίες ο ερμηνευτής έχασε τις αισθήσεις του, εστιάζοντας ιδιαίτερα στον απινιδωτή που βρισκόταν στον χώρο του ιατρείου.

Όπως δήλωσε: «Μέχρι τις 16.00 ήταν όλα καλά».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα κατέθεσε, πραγματοποιήθηκαν δύο τηλεφωνικές κλήσεις. Η πρώτη προς αναισθησιολόγο και η δεύτερη προς τον προμηθευτή από τον οποίο είχαν αγοράσει τον απινιδωτή.

«Το πρώτο τηλεφώνημα ήταν στην αναισθησιολόγο μεταξύ 16 με 16:10 και το δεύτερο τηλεφώνημα αμέσως μετά στον κύριο από τον οποίο είχαμε πάρει τον απινιδωτή», ανέφερε.

Η νοσηλεύτρια φέρεται να υποστήριξε ότι κατά τη δεύτερη επικοινωνία τέθηκε το ερώτημα για ποιον λόγο δεν ενεργοποιούνταν ο απινιδωτής, με την απάντηση που έλαβαν να αναφέρει ότι η συσκευή απαιτούσε προηγούμενη φόρτιση.

Η 56χρονη ερωτήθηκε επίσης για τον εξοπλισμό πλασμαφαίρεσης που χρησιμοποιούνταν στο ιατρείο.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε, δεν γνώριζε ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός δεν διέθετε τη νόμιμη άδεια.

«Δεν είχα ιδέα ότι τα μηχανήματα ήταν παράνομα. Πώς μπορώ να γνωρίζω αν κάτι είναι νόμιμο ή όχι;» και προσέθεσε: «Η γιατρός ήταν αυτή που έδινε πάντα τις οδηγίες. Νομίζαμε ότι όλα ήταν νόμιμα».

Γιώργος Μαζωνάκηςειδήσεις τώρα