Ελλάδα|16.10.2026 22:35

Σοκαριστική απειλητική επιστολή στη διευθύντρια της Πολεοδομίας Καλαμάτας

Newsroom

Σοκ και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποστολή μιας ανώνυμης, άκρως απειλητικής επιστολής με μαφιόζικες μεθόδους προς τη διευθύντρια της Πολεοδομίας Καλαμάτας, Σταυρούλα Αγρίου.

Το ανατριχιαστικό σημείωμα απευθύνεται στη «μελλοθάνατη Σταυρούλα Αγρίου», με τον συντάκτη να χρησιμοποιεί ευθείες απειλές κατά της ζωής της, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ήρθε η ώρα να βάλω ένα τέλος», «Θα σε βάλω εγώ στο χώμα», «Έλεγα να σου πάρω ό,τι αγαπάς, αλλά δεν θα αλλάξει κάτι. Καλύτερα να φύγεις εσύ από τη μέση» και «Θα σου φυτέψω μια ανάμεσα στα μάτια».

Ο αποστολέας θέτει αυστηρό τελεσίγραφο έως τις 31 Οκτωβρίου προς τη διευθύντρια, απαιτώντας να σταματήσει να ελέγχει τους όρους δόμησης στις ειδικές ζώνες των 800 μέτρων γύρω από τους οικισμούς της Μάνης, ενώ καταλήγει με τη φράση: «Μπαμ, ο θάνατος έρχεται από ψηλά».

Πολιτική παρέμβαση Χαρίτση και πυρά κατά της κυβέρνησης

Για το περισταικό, τοποθετήθηκε δημόσια ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρχών και εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στη δημόσια υπάλληλο.

Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διερωτώμενος εάν «θα συνεχίσει να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο κλείνοντας το μάτι στη μαφιόζικη διαχείριση του χώρου και της δόμησης;».

Ο κ. Χαρίτσης προανήγγειλε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη Δευτέρα, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι το ΥΠΕΝ αφήνει ακάλυπτη την Πολεοδομία, χωρίς να δίνει ξεκάθαρες διευκρινίσεις για το καθεστώς δόμησης στη Μάνη μετά τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απειλητική επιστολή στη διευθύντρια της Πολεοδομίας Καλαμάτας

Κατακραυγή από ΤΕΕ Πελοποννήσου, μηχανικούς και Δημοτική Αρχή

Από την πλευρά του, το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ) καταδίκασε απερίφραστα τις απειλές, υπογραμμίζοντας πως τέτοιου είδος πρακτικές δεν είναι ανεκτές σε μια ευνομούμενη πολιτεία, ενώ ζήτησε τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σε ανάλογο τόνο, η «Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών Πελοποννήσου» έκανε λόγο για φασιστικές μεθόδους και ωμό εκβιασμό που στρέφονται κατά της δημόσιας διοίκησης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η παρατεταμένη πολεοδομική αβεβαιότητα και η κωλυσιεργία του ΥΠΕΝ να δώσει σαφείς οδηγίες τροφοδοτούν τα αδιέξοδα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μόλις ενημερώθηκε από τη διευθύντρια για το συμβάν, κινητοποίησε τις αρμόδιες αρχές, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία πρακτική εκφοβισμού απέναντι στα στελέχη και τους εργαζομένους της.

πολεοδομίαεπιστολήΚαλαμάτααπειλέςειδήσεις τώρα